VakıfBank’tan 1.3 milyar TL’lik ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı

10.10.2017 - 14:44 | Son Güncelleme :
VakıfBank’tan 1.3 milyar TL’lik ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı | Ekonomi Haberleri

Yeni Türkiye’nin Lider Bankası olma vizyonuyla çalışmalarına hız veren VakıfBank, uzun vadeli uygun maliyetli TL cinsinden mevduat dışı yeni kaynaklar yaratarak, TL mevduat piyasasındaki faiz baskısını azaltmaya devam ediyor.

Eylül ayında 10 yıl vadeli 525 milyon TL’lik Basel III uyumlu sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştiren VakıfBank, bu kez ipotek teminatlı menkul kıymet (covered bond) programı kapsamında yurtdışından hazine işlemlerine dayalı 1.3 milyar TL’lik ve 5.5 yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirdi. Tahsisli satış yöntemi ile gerçekleştirilen tahvil ihraç işlemi, aynı zamanda ülkemizde çok uluslu kalkınma bankalarına yapılanlar haricinde gerçekleştirilen ilk TL cinsi covered bond işlemi olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

''SON BİR AYLIK DÖNEMDE FARKLI İŞLEMLERLE 2 MİLYAR TL'YE YAKIN UZUN VADELİ TAHVİL İHRAÇ İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİK''

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, ihraca ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha önce değişik platformlarda sık sık vurguladığım gibi TL kaynakların vadesini mevduat dışı ürünlerle uzatmak, kaynak çeşitliliği sağlamak ve TL mevduatlarda faiz baskısını azaltmak hem ekonomi yönetimimizin hem de Bankamızın öncelikli hedefleri arasındadır. Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz sermaye benzeri kredi niteliğine haiz TL tahvil ihracının ardından covered bond programı kapsamında yurtdışı yatırımcıya hitaben hazine işlemlerine dayalı TL cinsi covered bond ihraçlarımızı tamamladık. Önümüzdeki dönemde benzer ihraçlara devam etmeyi hedefliyoruz. Mevduat dışı ürünler vasıtasıyla TL kaynaklarımızın ortalama vadesini uzatarak, daha sağlam ve likit bilanço yapımız ile milli ekonomimizi desteklemeye ve reel sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

''COVERED BOND PROGRAMI KAPSAMINDAKİ UZUN VADELİ BORÇLANMALAR HER GEÇEN GÜN SEKTÖR İÇİN DAHA DA ÖNEMLİ BİR FONLAMA KAYNAĞI OLACAKTIR''

Haberin Devamı

Geçen yıl konut kredilerine dayalı covered bond programı kapsamında Euro cinsinde ilk ihracı yaparak Türk bankacılık sektörüne farklı perspektifler kazandırdıklarını hatırlatan Genel Müdür Özcan, “Bankamız uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü ve yenilikçi kimliği ile yatırımcılar ve muhabir bankalar nezdinde özel ve önemli bir konuma haizdir. Uluslararası sermaye piyasalarında birçok ilke imza atan Bankamızın sektörde covered bond gibi menkul kıymetleştirme ürünlerine öncülük etmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu kapsamda sektör genelinde, menkul kıymetleştirme programları dâhilinde yapılacak uzun vadeli uygun maliyetli ihraçların her geçen gün artarak devam edeceğini ve sektörün fonlama çeşitliliğinin zenginleşeceğini öngörüyorum” dedi. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.