"Türkiye ekonomisiyle birlikte büyüyecek"

15.12.2017 - 14:08 | Son Güncelleme :
"Türkiye ekonomisiyle birlikte büyüyecek" | Ekonomi Haberleri

ICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Şü, "Türkiye'nin kalkınması ve ekonomik büyümesiyle doğru orantılı olarak gelişme ve büyümeye devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Şü Kıın "Türkiye'nin kalkınması ve ekonomik büyümesiyle doğru orantılı olarak gelişmeye ve büyümeye devam edeceğimize inanıyorum.” dedi.

ICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Şü, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Çin ziyareti dolayısıyla geldiği Pekin'de AA'ya Türkiye'deki projeleri ve pazar hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Türkiye'de son iki yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Şü, "Türkiye'nin kalkınması ve ekonomik büyümesiyle doğru orantılı olarak gelişmeye ve büyümeye devam edeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

##$HABER_1442721$##

Şü, çok iyi bir ekibe sahip olan ICBC Türkiye'nin bölgede çok iyi bir müşteri portföyü yakaladığının altını çizerek, "Şu anda Türkiye'deki altyapı ve büyük ölçekli yatırım projelerine odaklanıyoruz." dedi. 

ICBC Türkiye'nin 2015 yılında 420 milyon TL ana sermayeyle kurulduktan sonraki bir yıl içerisinde 440 milyon TL ek sermaye artırımına gittiğini söyleyen Şü, "İki ülkenin Merkez Bankalarının büyük desteğiyle Türkiye ve Çin arasındaki TL-yuan para transferi anlaşması (SWAP) kapsamında ek yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Şü, Türkiye pazarına olan güvenini dile getirerek, yatırımlarını artırma ve kapasitelerini büyütme hedefinde olduklarının altını çizdi. 

"KUŞAK VE YOL İLE ORTA KORİDOR PROJELERİ BİRBİRİYLE UYUMLU"

Tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmayı amaçlayan "Kuşak ve Yol" insiyatifi kapsamında Türkiye ile iş birliği projelerine ülke olarak büyük önem verdiklerini vurgulayan Şü, "Türkiye, Modern İpek Yolu projesinde köprü vazifesi görüyor. Biz de ICBC Türkiye olarak bu projenin sunduğu fırsatlarla operasyon bölgemizdeki müşterilerimiz ile iş birliğini sürekli güçlendirme arayışındayız." dedi.

Haberin Devamı

Kuşak ve Yol, tarihi "İpek Yolu Ekonomik Kuşağı" ve modern "Deniz İpek Yolu" terimlerinin kısaltmasından oluşuyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in tarihi İpek Yolu'nu modern demir yolları ve deniz ulaşımıyla yeniden canlandırmak için 2013'de başlattığı inisiyatif, dünya yüz ölçümünün yüzde 26'sını kapsayarak, 4,4 milyarlık nüfus ve yaklaşık 20 trilyon dolarlık ekonomileri birbirine bağlıyor. 

Şü, Çin insiyatifindeki "Kuşak ve Yol" projesinin Türkiye'nin öncülüğünde geliştirilen "Orta Koridor" projesi ile son derece uyumlu olduğunun altını çizerek, "Bu projelerin sunduğu fırsatlar ile iki ülkenin ortak kalkınmasına katkı yapmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye de inisiyatifte Ankara ile Pekin'i Orta Asya üzerinden Çin’e bağlaması hedeflenen Orta Koridor projesi kapsamında Çin ile işbirliğini sürdürüyor. Dünyanın en büyük bankalarından biri olan ICBC, Türkiye'de 44 şube, 49 ATM, internet ve mobil şube kanallarıyla kurumsal ve yatırım bankacılığı alanlarında hizmet vermekte.

Tekstilbank'ı çoğunluk hisslerini satın alarak 20 Mayıs 2015'te Türkiye'deki bankacılık faaliyetlerine başlayan ICBC'nin, 43 ülke ve bölgede faaliyet gösteren 17 binden fazla şubesi mevcut. 

ICBC, Türkiye'de SWAP yoluyla sermaye artırımı yapan ilk Çin bankası olmuştu. 

Resmi ziyaret kapsamında Çin'de bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, temasları kapsamında ICBC'nin yanı sıra Çin Merkez Bankası ve Türkiye'de temsilcilik ofisi bulunan Bank of China yetkilileri ile başkent Pekin'de görüşmeler gerçekleştirecek.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3284 Değişim: 0,24%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,1260 Değişim: 0,01%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.302,93 Değişim: 1,12%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.305,81
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.