Türk Ekonomi Bankası ikinci çeyrek kâr sonuçlarını açıkladı

02.08.2018 - 17:01 | Son Güncelleme :
Türk Ekonomi Bankası ikinci çeyrek kâr sonuçlarını açıkladı | Ekonomi Haberleri

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2018 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında krediler TEB’in toplam aktiflerinin yüzde 69’unu oluştururken, kredilerin yarıya yakını da KOBİ’lere kullandırıldı.

30 Haziran 2018 tarihi itibarıyla TEB’in aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 17 artarak, 100.7 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 723.2 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler ise aynı dönemde toplam aktiflerinin yüzde 69’unu oluşturdu. Toplam 70 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakını ülke ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lere kullandırıldı.

Haberin Devamı

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in yılın ilk yarısında takipteki kredilerinin oranı yüzde 2.90 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 18 oranında artarak 65.8 milyar TL’ye ulaştı. İstikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB’in özkaynakları 9.6 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterlilik rasyosu ise hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 15.10 olarak gerçekleşti.

TEB PRATİK ŞUBE’LERİN SAYISI 10’A ULAŞTI

TEB’in dijital ve fiziki şubeyi birleştiren yeni bankacılık anlayışı TEB Pratik Şube ülke genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Tamamen TEB’in bilgi işlem ve operasyon departmanları ile Ar-Ge'deki mühendis kadrosu tarafından geliştirilen Jet ve Turbo cihazlarıyla donatılmış TEB Pratik Şube’lerin sayısı Haziran sonu itibariyle Denizli’de iki, İstanbul’da sekiz olmak üzere toplam 10’a ulaştı. Yılın üçüncü çeyreğinde İzmir ve Bursa’daki 18 şubeye de TEB Pratik Şube açılması planlanıyor. TEB Pratik Şube’lerde para çekme, yatırma, tüm ödeme işlemleri, kredi kartı teslimi gibi fiziksel alışveriş gerektiren işlemlerin yanı sıra ıslak imzanın zorunlu olduğu kredi  kullanımı gibi işlemler de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL DÖVİZ İŞLEMLERİ İÇİN YENİ HİZMET: TEB FX

TEB, bireysel ve kurumsal müşterilerinin dijital bankacılık platformu CEPTETEB üzerinden döviz yatırımlarını anlık ve hızlı olarak yapmalarını sağlamak amacıyla TEB FX Platformu’nu hizmete açtı. Kullanıcılarının döviz yatırımlarını hızlı ve kolay yönetmelerine olanak sağlayan TEB FX Platformu ile müşteriler yatırımlarını anlık olarak yönetebiliyor; ayrıca internet ve mobil cihazlarından kendilerine özel tanımlanmış avantajlı kurlarla döviz işlemlerini istedikleri yer ve zamanda gerçekleştirebiliyor.

TÜBİTAK BİGG GİRİŞİMCİLERİ YETİŞTİREN TEK BANKA TEB

TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında 23 uygulayıcı kuruluştan biri olarak başvuruları kabul eden tek banka olan TEB, iki yıl daha BiGG kapsamında girişimcilerin başvurularını almaya ve TÜBİTAK sürecine uygun teknik mentorluklar ile Türkiye ekonomisine değer katacak girişimciler yetiştirmeye devam edecek.

2015 yılında BiGG Programı’nın ilk döneminde desteklediği 15 girişimcinin 150’şer bin TL’lik hibelere ulaşmasını sağlayan TEB’e 2017 yılında toplam 1400 başvuru yapıldı. Geçen yılın ilk döneminde TEB’in program kapsamında TÜBİTAK’a ilettiği 30 iş planından 16’sı destek almaya hak kazanırken, ikinci dönemde ilettiği 43 iş planından 24’ünün girişimcisine 150.000 TL’lik devlet desteği alma olanağı sağladı. Böylece TEB, 2017 yılında BiGG kapsamında en fazla girişimcinin desteklenmesini sağlayan kurumların başında yer alarak toplamda 8.250.000 TL’lik hibenin girişimcilere ulaşmasını sağladı.

TEB KADIN BANKACILIĞI ANADOLU’NUN KADIN PATRONLARININ YANINDA

TEB, Kadın Akademisi ile kadınların iş hayatında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak ve onların iş hayatında eşit rekabet edecek seviyeye gelmelerine destek olmak için özel eğitimler düzenlemeyi sürdürüyor. Bugüne kadar işletme sahibi kadınlara özel olarak 20 ilde düzenlediği 26 Kadın Akademisi ile Anadolu’nun farklı bölgelerini ziyaret eden TEB, yılın ikinci çeyreğinde Isparta, Trabzon, Hatay ve Uşak’ta kadın patronlarla bir araya geldi. 

Haberin Devamı

Teknoloji odaklı ve katma değerli işletmelerin kadın girişimcilerin içerisindeki payını artırmaya yönelik hizmetlerine bir yenisini ekleyen TEB, İzmir’de Mimarlık ve Mühendislik Odası işbirliğiyle kadın mühendislere yönelik girişimcilik eğitimlerine de başladı.

TEB ÜRETİCİLERE YÖNELİK ÖZELLEŞTİRİLMİŞ TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER SUNUYOR

TEB, 2007’den bu yana Tarım Bankacılığı ile üreticilerin hayatını kolaylaştırmak için yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda TEB, üreticilere tarla lokasyonu ve yetiştirilen ürüne göre kişiselleştirilmiş bilgilendirmeler ile sistem üzerinden detaylı meteoroloji bilgilerinin yanı sıra ilaç zamanlarıyla ilgili uyarı ve öneriler sunan ‘Benim Havam’ servisini hayata geçirdi. Her sene olduğu gibi, bu yıl da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü üreticilere özel düzenlediği etkinlikler ve kampanyalarla kutlayan TEB, Mayıs ayı boyunca çiftçilere “Benim Havam” servisinde ayrıcalıklı fırsatlar sundu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.142 Değişim: 0,69% Hacim : 93.769 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3789 Değişim: 0,19%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0320 Değişim: -0,09%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,81 Değişim: 0,28%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.