Turizmde yıl sonuna kadar canlılık bekleniyor

24.08.2020 - 12:17 | Son Güncelleme :
Turizmde yıl sonuna kadar canlılık bekleniyor | Ekonomi Haberleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle turizm sezonunu geç açan Türkiye'de, uçak seferlerinin başlamasıyla turizm hareketlendi.

Yeni normalleşme adımlarının 1 Haziran'dan itibaren atılmasıyla önce iç pazara, ardından dış pazara yönelik turizm sezonu başladı. Uçuşların da başlamasıyla özellikle kıyı bölgelerde yabancı turist hareketliliği yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AA muhabirine, Türkiye'nin turizmde çok hızlı gelişen ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin dünyada ağırladığı turist sayısı bakımından altıncı, gelir noktasında ise 13. ülke olduğunu dile getiren Alpaslan, "8. Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'ın temellerini attığı turizmde o günlerde milyonun altında ziyaretçi sayısı, milyar doların altında turizm geliri olan bir ülkeden bugün 35 milyar dolar turizm geliri, 50 milyonun üzerinde ziyaretçisi olan ülke haline geldik." dedi.

Sektörün en parlak dönemini geçen yıl geçirdiğini anlatan Alpaslan, 2023 yılı için de dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer alma gibi bir hedef belirlendiğini hatırlattı.

##$HABER_1463890$##

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın turizmi Türkiye açısından stratejik sektör olarak ilan ettiğini ve bu doğrultuda önemli adımlar atıldığını aktaran Alpaslan, şunları söyledi:

"2023 hedefine emin adımlarla ilerlerken maalesef dünyayı etkisi altına alan salgın ile karşı karşıya kaldık. Doğal olarak turizmimiz de olumsuz yönde etkilendi ancak karantina sürecinde Bakanlık olarak sektörle ve diğer bakanlıklarla bir araya gelerek turizmin en az zaiyatla bu dönemi atlatabilmesi için Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı başlattık."

"SEZONUN UZAMASINI BEKLİYORUZ"

Program sayesinde dünyaya "sağlıklı ve güvenli tatilin adresi: Türkiye" mesajını verdiklerini söyleyen Alpaslan, bu doğrultuda da hazirandan itibaren turizmin hareketlenmeye başladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Önce yerli tatilcilerin seyahat etmeye başladığını anımsatan Alpaslan, ardından Ukrayna, İngiltere ve Rusya pazarlarının canlandığını belirtti.

Almanya'nın da Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın'ı güvenli bölge içerisine almasıyla özellikle Kurban Bayramı sürecinde ciddi bir hareketliliğin yaşandığını dile getiren Alpaslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Canlılığın kasıma ya da yıl sonuna kadar devam etmesini beklemekteyiz, göstergeler bu şekilde. Bizim açımızdan sevindirici bir durum. Salgın öncesi 60 milyon turist, 40 milyar dolar turizm hedefimiz vardı, tabii bu rakamlara ulaşmamız bu süreçte mümkün değil, hedeflerimizden uzaktayız ama en iyi rakamlarla yılı kapatmayı hedefliyoruz. Bugünden bir rakam öngörmek çok uygun değil ama gelirimizin 15 milyar doların altına düşmeyeceğini tahmin ediyorum."


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3065 Değişim: 0,17%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,0579 Değişim: -0,18%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.308,75 Değişim: 1,37%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.313,85
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.