"Toparlanma hız kazandı"

25.09.2017 - 17:09 | Son Güncelleme :
"Toparlanma hız kazandı" | Ekonomi Haberleri

Draghi, Euro Bölgesi ekonomisinde toparlanmanın hız kazandığını ve genişlediğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, AMB'nin bu yılın ilerleyen dönemlerinde tahvil alım programında ayarlamaya gitmeye karar verdiği zaman, Euro Bölgesi ekonomisinin ihtiyaç duyduğu kadar teşviği sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Draghi Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Prasal İşler Komitesi'nde yaptığı çeyrek dönem konuşmasında, "Orta vadeli enflasyon görünümünde halen bazı belirsizlikler görüyoruz," dedi ve "Bu durumu akılda tutarak, bu yılın ilerleyen dönemlerinde, Euro Bölgesi ekonomisinin, fiyat istikrarının süregelen koşulları ile somutlaşan yeni bir dengeli büyüme patikasına geçişi tamamlamak için, halen ihtiyaç duyduğu parasal desteğin derecesini devam ettiren enstrümanlarımızın yeniden ayarlanması konusunda kararımızı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Draghi, AMB Yönetim Konseyi enflasyonun hedefine yönleneceği konusunda daha fazla güven duyarken, euro kurundaki son volatilitenin bir belirsizlik kaynağı olduğunu ve izlenmesi gerektiğini söyledi. AMB Başkanı, bu nedenle, politika yapıcıların, mevcut enflasyon göstergelerinin son aylarda yalnızca ılımlı bir şekilde yükselmesi ile birlikte, sabırlı ve inatçı olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Dragh'nin bu temkinli değerlendirmeleri, AMB'nin 2018 yılı için tahvil alım programını nasıl ayarlayacağına ilişkin kararlarının büyük bölümünü almaya niyetlendiği 26 Ekim'deki politika toplantısına hazırlanması ile birlikte geldi. Son yedi yılın en hızlı büyümesinin gerçekleştiği bir ortamda, varlık alımlarının yavaşlatılıp yavaşlatılmayacağına ilişkin tartışmalar, enflasyonun merkez bankasının hedefine yaklaşıp yaklaşmayacağı ile somutlaşacak.

Haberin Devamı

Draghi, açılış açıklamasında, "Ekonomik genişleme şimdilerde güçlü ve tüm Euro Bölgesi ülkeleri ve sektörlerine yayılmış durumda," dedi ve "Enflasyonun er ya da geç enflasyon hedefimiz ile uyumlu seiyelere yöneleceği konusuda güvenimiz artmakta, ancak enflasyonda yukarı yönün somıutlaşabilmesi için oldukça önemli ölçüde parasal genişlemeye halen ihtiyaç duyulduğunu da biliyoruz" dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.905 Değişim: 2,15% Hacim : 50.381 Mio.TL Son veri saati : 14:16
Düşük 8.695 19.03.2024 Yüksek 8.910
Açılış: 8.702
32,3405 Değişim: 0,19%
Düşük 32,2510 19.03.2024 Yüksek 32,5143
Açılış: 32,2803
35,1209 Değişim: -0,18%
Düşük 35,0472 19.03.2024 Yüksek 35,5201
Açılış: 35,1827
2.240,11 Değişim: -0,15%
Düşük 2.232,38 19.03.2024 Yüksek 2.254,55
Açılış: 2.243,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.