Sabancı'dan enerjide üçlü iş birliği önerisi

19.11.2019 - 16:02 | Son Güncelleme :
Sabancı'dan enerjide üçlü iş birliği önerisi | Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Zaimler, "İş dünyasının ve ihtiyaç duyduğumuz teknoloji, inovasyon, çözüm önerilerini geliştiren akademinin birbirleri ile güçlü bağlara sahip olması kritik öneme sahip" şeklinde değerlendirdi.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) çatısı altında kurulan ve enerji sektörünün küresel arenadaki söz sahibi şirketlerini bünyesinde barındıran MIT Energy Initiative'in Yıllık Araştırma Konferansı, ABD’de düzenlendi.

Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, enerji sektöründe teknolojik gelişmelerin ve politikaların ele alındığı önemli etkinlikler arasında yer alan konferans, enerji konusunda etkin akademi, iş dünyası ve politika yapıcıların katılımıyla Boston kampüsünde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Ana teması "dekarbonizasyon" olan konferansa Türkiye'den tek konuşmacı olarak Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler katıldı.

##$HABER_1458606$##

"GELECEK HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ ŞART"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, sanayide, özellikle demir-çelik ve çimento sektörlerinde enerji tüketimi hakkında değerlendirmede bulunarak, sektörün küresel dönüşüm ve dekarbonizasyon hedeflerine ulaşabilmesi için üçlü bir iş birliğinin önem taşıdığını vurguladı.

Enerji ve sanayide küresel büyüme talebinin devam ettiğini belirten Zaimler, şunları kaydetti: "Enerji sektörünün geleceğine yön verecek bu iki konuda başarıya ulaşabilmek için doğru piyasa sinyalleri yaratacak etkili politika ve ve teşvikleri tasarlayan regülatörlerin, bu dönüşümü ve yatırımları finanse edilebilir, uygulanabilir, ödenebilir hale getirerek gerçekleştirecek iş dünyasının ve ihtiyaç duyduğumuz teknoloji, inovasyon, çözüm önerilerini geliştiren akademinin birbirleri ile güçlü bağlara sahip olması kritik öneme sahip.

Haberin Devamı

Bugün dünya pazarındaki büyüme ve genişleme, dekarbonizasyon odaklı akademik çalışmaları ve inovasyonu daha da gerekli ve anlamlı kılıyor. Yapılan bütün araştırmalar, gelişmekte olan pazarların öneminin yakın gelecekte daha da fazla artacağını ortaya koyuyor. Bu kapsamda, Türkiye de gelişmekte olan pazarlar içerisinde ekonomik, demografik, jeopolitik ve teknolojik açıdan çok yüksek bir potansiyele sahip."

"YENİ BİR İŞ BİRLİĞİ ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ"

Kıvanç Zaimler, Türkiye'nin, sahip olduğu bu potansiyeli enerjide olduğu gibi çelik, çimento gibi enerji ile yakın ilişkili sanayi alanlarında elde ettiği başarılar ile somutlaştırdığını aktararak, "Türkiye olarak, enerjide dünyanın en büyük oyuncularından birisi olduğumuz gibi çelik ihracatında dünya 6’ncısı, çimento üretiminde ise dünya 4’üncüsüyüz. Bu başarılara giden yolda regülatör, iş dünyası ve akademi olarak önemli tecrübeler biriktirdik." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de sanayideki enerji tüketimindeki iyi uygulamalara da değinen Zaimler, yeni trendlerin de başarılı şekilde uygulamaya geçebilmesi için gerekli ihtiyaçları paylaştı.

Sabancı Holding Enerji Grubu şirketleri ve MIT Energy Initiative arasında yürütülen ortak çalışmaları somutlaştıracak bir iş birliği üzerine çalıştıklarını da aktaran Zaimler, "Yönetim Kurulu Başkanımız Güler Sabancı, MIT Energy Initiative Uluslararası Danışma Kurulu'nda uzun yıllardır görev alıyor. Küresel enerji dönüşümüne liderlik eden topluluklardan biri olarak, gerek Türkiye gerekse uluslararası platformlardaki çalışmalarımızı sürdürecek; bu vizyonda yeni adımlar atmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.