Pamukbank`tan Girişimci Bankacılık

20.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Pamukbank başlattığı Girişimci Bankacılık kampanyası ile 2 yılda 100 bin müşteriye ulaşmayı hedefliyor. McKinsey ile yürüttüğü projeyle şubelerinin işleyiş tarzını yeniden reorganize eden ve yıllık cirosu 3 milyon dolara kadar olan tüm girişimcilere yeni bir bankacılık hizmeti sunmaya başlayan Pamukbank KOBİ`ler başta olmak üzere tüm girişimcilere ulaşmayı öngörüyor.

Geçmişte bankaların çoğunlukla büyük müşterilerin peşinde olduğunu belirten Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdğ, Yeni dönem bankacılıkta girişimciler kredi uygulamasında daha rahat geri ödemenebilir faizlerle borç alabilir hale gelecek. Ancak biz olayı sadece kredi ilişkisi olarak değil bankadaki tüm işlemlerin yüksek hizmet kalitesiyle verilmesi şeklinde uygulayacağız dedi.

Bankacı`ya `cep`ten ulaşım

Emirdağ, Pamukbank`ın şubelerini müşteri odaklı olarak yeniden organize ettiğini vurgulayarak Girişimci Bankacılık bölümünde yeralan Müşteri İlişkileri Yönetmeni`nin müşterinin her türlü işleminden sorumlu olacağını, müşterilerin kendisine cep telefonundan bile ulaşabileceğini kaydetti.

Yeni organizasyon yapısı

Kendi işini kuran ve geliştirme çabası içinde olanların girişimci bankacılığın müşterilerini oluşturduğunu, bunları da üçe ayırdıklarını vurgulayan Emirdağ, şöyle devam etti: Bunlar arasında bankadan kredi kullanan müşteriler veya bankadan işlemlerini geçirenler yani çekini ve senedini tahsil edenler ve tasarruflarını değerlendirenler olabilir. Hatta bankalardan hiç kredi kullanmayan ve sadece işlemlerini geçiren ve hizmet almaya hizmetin bedelini ödeyen müşteriler de olabilir. Geçmişte bankacılıkta işle şube yönetimine bırakılıdğında genellikle rakamları büyütmek için büyük balıkların peşinde koşuldu. Yani büyük kredi verebileceği müşteriye şubeler daha önem verirlerdi. Şimdi yeni organizasyon yapısında Türkiye`nin büyük ilk bin 500 mütşterisini kurumsal bankacılık merkezlerimize verdik. Onlardan sonra da cirosu 3 milyon dolar ile 25 milyon dolar arasındaki ticari müşterilerimizi ticari bankacılık merkezleri dediğimiz 33 merkeze yönlendirdik. Bunların müşteri ilişkileri yönetmenleri tarafından takip ediliyor. Bundan geri kalan yıllık 3 milyon dolar cirosu olan müşteriler de girişimci müşteri olarak niteliyoruz.

Girişimci Bankacılık`a ayrılan şubelerde Müşteri İlişkileri Yönetmeni (MİY) adı verilen yöneticilerin yer aldığını belirten Emirdağ bir MİY`in yaklaşık 50 müşteriden sorumlu olduğunu kaydetti. Müşterinin repo, faiz, havale, kredi gibi her türlü işlemlerinden hatta karlılığından hedeflerine ulaşmasında MİY`in sorumluluk sahibi olduğunu belirten Emirdağ, ilk etapta şubelere dağılmış 350 MİY bulunduğunu vurguladı.(DÜNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.748 Değişim: 0,27% Hacim : 67.759 Mio.TL Son veri saati : 15:46
Düşük 9.735 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5295 Değişim: -0,03%
Düşük 32,4063 25.04.2024 Yüksek 32,6046
Açılış: 32,54
34,8815 Değişim: 0,15%
Düşük 34,7916 25.04.2024 Yüksek 35,0415
Açılış: 34,8286
2.435,39 Değişim: 0,50%
Düşük 2.414,58 25.04.2024 Yüksek 2.439,29
Açılış: 2.423,18
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.