Özdemir: Ziraat Katılım istikrarlı büyümesine devam ediyor

01.08.2018 - 15:02 | Son Güncelleme :
Özdemir: Ziraat Katılım istikrarlı büyümesine devam ediyor | Ekonomi Haberleri

2018 yılı ikinci çeyrek verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Özdemir, “Türkiye’nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım’ın daha etkin, kaliteli ve çözüm odaklı finansal hizmet sunmak ve ekonomiye olan katkılarını daha da artırılmasını temin amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, “Ziraat Katılım’ın toplam aktifleri 2017 yılı sonuna göre %29 artışla 18.4 milyar TL’yi aşarken, toplanan fonlar yine aynı döneme göre %34 artış ile 13.4 milyar TL oldu. Kullandırılan nakdi fonlar %25 artışla 14.6 milyar TL’ye ulaşırken, Ziraat Katılım’ın tüm sektöre sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 23.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Ziraat Katılım, 2018 yılının 2. çeyreğini 151.3 milyon TL net kâr ile tamamladı.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde şube ağını hızla yaygınlaştıran Ziraat Katılım, yurtiçinde 39 ilde 72 şube ile faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.” dedi.

KAMU BANKALARI İLE ORTAK ATM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK

Ziraat Katılım müşterilerinin bankacılık hizmetlerine kolay erişimini sağlamak amacıyla “Ücretsiz Ortak ATM” sistemine dâhil olduklarını belirten Özdemir, “Bankamız ile Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Vakıf Katılım Bankaları arasında imzalanan  protokol kapsamında “Ücretsiz Ortak ATM Kullanımı”  projesi hayata geçirildi. Türkiye genelinde 15.000’e yakın ATM’den “Hesaptan Para Çekme, Hesaba Para Yatırma, Bakiye  Sorgulama“ işlemlerinin ücretsiz yapılması hizmeti müşterilerimize sunulmuştur” dedi.

SSTEK İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK

Genel Müdür Metin Özdemir: “Ziraat Katılım ile SSTEK Savunma Sanayii Teknolojileri A.Ş.’nin savunma sanayiine yönelik ürün ve teknolojinin milli kaynaklarla üretilmesi, geliştirilmesi ve dış bağımlılığın azaltılması amacıyla gerçekleştirdikleri işbirliği protokolü 16 Mayıs 2018 tarihli törende Ankara’da kamuoyuna ilan edilmiştir.

Ziraat Katılım Bankası A.Ş. ve SSTEK Savunma Teknolojileri A.Ş., ülkemizde faaliyet gösteren ve teknolojiyi geliştirme kabiliyetine sahip küçük ve orta ölçekli yerli firmaların desteklenmesi amacıyla düşünülen Kar-Zarar Ortaklığı, Ortak Yatırımlar veya İştirak modeli ile bağlı ortaklıklar kurma konusunda iş birliği yapmak amacıyla bir araya gelerek protokol imzalamıştır. 

Haberin Devamı

İmzalanan protokol ile özellikle yurt dışında üretilen ve yurt içinde üretim imkânları sınırlı olan savunma sanayiine yönelik imalatların yurt içinde milli kaynaklarla sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirilmesi ve dışa bağımlılığı azaltıcı adımlar atarak ülkemiz kaynaklarının yurtiçinde kalması ve söz konusu yetkinliklerin yerli kaynaklar ile edinilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

KİRA SERTİFİKASI İHRAÇLARIMIZ 2.9 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

Ziraat Katılım olarak, 2018 yılının 2. çeyreğinde dört adet kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Özdemir:

“Ziraat Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilen bu ihraçlarımızdan 650 Milyon TL fonlama temin edilirken, kira sertifikası ihraçlarının tamamına nitelikli yatırımcılardan ihraç tutarının üzerinde yoğun talep gelmiştir.
Türkiye’nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım, faaliyetlerine başladığı 2015 yılından bugüne kadar nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracı 2.9 milyar TL’ye ulaşmıştır.” dedi.

KOBİ’LERE 90 MİLYON TL “NEFES KREDİSİ”

Genel Müdür Metin Özdemir: “Ziraat Katılım ile TOBB arasında 31 Mart 2018 tarihinde imzalanan protokolle, KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve uygun koşullarda kullandırılması hedeflenmiştir. Nefes Kredisi ürününün ilk defa katılım bankaları aracılığı ile müşterilere sunulması sürecinde, Ziraat Katılım olarak yerimizi aldık.

KOBİ’lere aylık 0,99 kar oranı, 6 ay geri ödemesiz 18 ay vade imkânı sağlanmış olup, piyasa koşullarının altında bir finansman maliyetiyle finansman kullandırımı gerçekleşmiştir. 

Ziraat Katılım olarak, 04 Temmuz 2018 tarihinde tamamlanan Nefes Kredisi projesi kapsamında, 500’ün üzerindeki KOBİ müşterimize yaklaşık  90 milyon TL tutarında finansman desteği sağlanmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve beraberinde oluşturulan yeni yönetim modeli ile önümüzdeki dönemde yapılacak reformlar ve alınacak tedbirlerle Türkiye 2023 hedeflerine hızlı adımlar ile ilerleyeceğini belirten Özdemir:

“Biz de Ziraat Katılım olarak, katılım bankacılığını geliştirme misyonuyla, “Paylaştıkça daha fazlası”nı üreterek, ülke ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5880 Değişim: 0,35%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7567 Değişim: 0,07%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.506,33 Değişim: 0,88%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.