Netkent ve Turkcell güçlerini birleştirdi

02.10.2018 - 15:05 | Son Güncelleme :
Netkent ve Turkcell güçlerini birleştirdi  | Ekonomi Haberleri

Netkent ile Turkcell akademik dünyada önemli bir ilke imza attı. Yapılan işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Lifecell Netkent’ tarifesiyle, Netkent öğrencilerinin eğitim süreleri boyunca ihtiyaç duyacakları tüm iletişim hizmetleri tek bir paket olarak sunuluyor.

Tüm eğitimin dijital ortamda ve online olarak verildiği, bölgenin ilk dijital interaktif üniversitesi olarak kurulan ve kısa adı Netkent olan Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi derslerine 15 Ekim’de dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell’in sağladığı altyapı ile başlıyor.

Netkent ve Turkcell’in gerçekleştirdiği işbirliği ile öğrencilerin tüm dijital iletişim ihtiyacı Turkcell tarafından karşılanacak.

Haberin Devamı

Öğrenciler Netkent'in tüm içeriğine ve derslere internetten Turkcell ile kolayca erişebilecek.

HASAN BÜLENT KAHRAMAN: “İKİNCİ BİR EĞİTİM ŞART”

Yapılan dijital işbirliğiyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Netkent Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, teknolojik gelişmelerin yeni meslek dallarını zorladığını, yakın gelecekte meslek alanlarının önemli bir bölümü kaybolacağını belirterek, “Bugün etkili olan mesleklerin büyük bölümü önümüzdeki on yılda kaybolacak, gelişmelere ayak uyduramayanlar çok yakın bir dönemde işlerini yitirecek. 
Hatta daha önce olmayan ve bugün hayatımızda bulunan yenilikçi, öncü mesleklerin bir bölümü de kaybolacak.Üniversite bitirmiş, meslek edinmiş kişilerin çağa uygun ikinci bir eğitim alması şart. 
Kariyerlerini yenilemesi bir zorunluluk” dedi.

Kimsenin bitirdiği bir üniversiteyle ve bildiği gibi yaptığı bir meslekle artık bir ömür geçiremeyeceğine dikkat çeken Kahraman, “İnsanların çağcıl olmak için bir meslek ömründe beş kez yeniden öğrenim görmesi gerekiyor. Yeni mesleklere açılmak, kendilerine ikinci bir fırsatı vermek, yeni bir kariyere hazırlanmak da bugünkü meslek insanlarının en önemli ve ciddi talepleri arasında. Öte yandan üniversiteye girenlerin bölümlerinden mutsuz oldukları bir gerçek. Mezuniyet alanlarıyla çalışma alanları arasında artık çok küçük bir ilişki var. İnsanlara diledikleri eğitimi alarak hayallerini yaşatmak fırsatını vermek bir sorumluluktur. Onlara ve herkese Netkent’i sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KAAN TERZIOĞLU: “DİJİTAL ÜNİVERSİTE DİJİTALLEŞMEYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Toplantıda söz alan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için her alanda olduğu gibi eğitim alanında da dijitalleşme sürecini bir an önce tamamlaması gerekiyor. Bu anlamda tüm süreçlerini dijital ortamda sürdüren, üniversite eğitimini sadece online olarak veren Netkent yaptığımız bu işbirliği büyük önem taşıyor. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak dijital tecrübemizi eğitim alanında da Türkiye’nin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Daha önce şehirlerden iş dünyasına, sağlıktan spora değin birçok alandaki dijital dönüşüme öncülük etmiştik. Bu anlaşmayla eğitim alanında da deneyimlerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Öğrencilerin üniversite eğitimleri boyunca tüm iletişim ihtiyaçlarını kendilerine bir paket olarak sunuyoruz. İnanıyoruz ki onlar da üniversitelerinin kendilerine sunduğu bu eşsiz fayda ile okullarını en iyi şekilde bitirerek, ülkemizin dijitalleşme yolculuğundaki yerlerini alacaklar. Netkent ile başlattığımız bu işbirliğini önümüzdeki günlerde daha da ileriye taşımayı planlıyoruz. Eğitim yolundaki bu üstün çabaları nedeniyle Netkent’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

EĞİTİME DESTEK OLAN DİJİTAL PAKET

Netkent öğrencilerinin kullanacakları “Lifecell Netkent” paketinin içerisinde aylık 3G+3GB (Saat 22.00 – 06:00 arası geçerli) toplam 6GB internet, her yöne geçerli 500DK konuşma ve 100 SMS yer alıyor.

Bu tarifede yine dersleri izleyecekleri www.netkent.edu.tr adresinde geçerli aylık 20GB internet de ayrıca tanımlanacak.

Pakette bulunan BiP’te her yöne geçerli 1000 dakika sayesinde öğrenciler sabit yönler de dahil tüm konuşmaları rahatça yapabilecek.

Haberin Devamı

Dersten arta kalan vakitlerinde müzik dinlemek isteyen öğrenciler ise pakette bulunan ve 5GB internetiyle gelen fizy ile müziğe doyacak.

Yine Netkent öğrencileri 5GB ayrı internetiyle tanımlanan Dergilik’te bulunan ve sayısı bini aşan ulusal ve uluslararası yayın ile gündemi takip edebilecek.

Turkcell Netkent BiP kanalına girerek okullarıyla ilgili bilgi ve duyurulara kolayca ulaşabilecek.

KURYE İLE ÖZEL HİZMET

Netkent öğrencilerinin, ücretsiz sunulan bu tarifeden faydalanmaları için Turkcell Netkent BiP kanalını girerek kayıt olmaları yeterli olacak.

Turkcell müşterisi olmayan öğrencilere ise istemeleri halinde yeni Turkcell hatları kurye ile adreslerine gönderilecek.

İLK DİJİTAL ÜNİVERSİTE

Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi, kısa adıyla Netkent; kariyerini yeniden yapılandırmak, sahip olduğu işini geleceğe taşımak, yeni bir meslek edinmek isteyenlere; üniversitede istediği bölüme erişemeyenlere, okuduğu üniversite ve bölümden memnun olmayanlara “ikinci üniversite” öğrencisi olma imkanı sunuyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan ve rektörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın üstlendiği Netkent, küresel e-öğrenim sektörünün bölgedeki en önemli oyuncusu olarak, yeni mesleklere açılmayı, kendine ikinci bir fırsat vermeyi, yeni bir kariyere hazırlanmayı hedefleyen bugünkü meslek insanlarına “ikinci üniversite” öğrencisi olma imkanı sunuyor.

On yılı aşkın bir süredir e-öğrenim sektörünün farklı alanlarında yatırım yapmış iş adamları Vedat Eşkinat ve Ali Eşkinat tarafından kurulan üniversitenin mütevelli heyetinde Rektör Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Başkan Vedat Eşkinat, Başkan Vekili Ali Eşkinat, Seyit Ali Bensen, Tahsin Ertuğruloğlu, Dr. Mehmet Hilmi Güler, Şerif Kaynar, Dr. Ömer Kocaman, Prof. Dr. Hasan Köni, Dr. Birikim Özgür, Prof. Dr. İ. Vural Solok, Çavlan Süerdem, Cenk Şemseddin, Peker Turgud ve Prof. Dr. Samim Ünan yer alıyor.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE NEDİR?

İkinci Üniversite, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanların veya halen bir programda kayıtlı üniversite öğrencilerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmeden kayıt yaptırabildikleri üniversite programı.

İkinci üniversiteye kayıt olabilmek için sınava girmeden, öğrenci belgesi ya da diploma ile başvuru yeterli oluyor.

Bu sayede ikinci üniversite okumak isteyen her yaştan insan herhangi bir tercih sıralaması yapmadan, belirli bir yüzdeye girmeye çalışmadan veya kontenjan açılmasını beklemeden hayalini kurduğu bölümü okuma, farklı bir kariyer planlama, entelektüel birikimini artırma fırsatı buluyor.

Tüm eğitimi interaktif bir şekilde dijital ortamda gerçekleştirilen Netkent’te kayıtlar da web üzerinden alınıyor.

Netkent’te ikinci üniversite okumak isteyenler ilk tercihine sınavsız olarak girip eğitim görebiliyor.

NETKENT’IN EĞİTİM MODELİ

Netkent, eğitimin internet üzerinden elektronik araçlar ve yazılımlar ile verildiği, e-sınıflardaki interaktif yapının kurulduğu, öğrencinin bireysel olarak çalışabildiği, zaman ve mekân bağımsızlığı sağlayan, danışman destekli ve sürekli kontrol edilebilen bir eğitim modelini uyguluyor.

İnovatif eğitim modeli ile öğrenciler, eğitimin her aşamasında öğretim üyeleri ile elektronik ortamda canlı etkileşim olanağı buluyor.

Bu formasyonu ile Netkent, konvansiyonel eğitimin kısıtlamalarını da aşabiliyor.

FAKÜLTE VE PROGRAMLAR

Netkent’te İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Hukuk Fakültesi bulunuyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İşletme, Ekonomi ve Finans, Ekonomi ve Yönetim, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Bankacılık ve Finans bölümleri, İşletme MBA, Bankacılık ve Finans MBA; Mühendislik Fakültesi bünyesinde Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği; Hukuk Fakültesi bünyesinde ise Hukuk ve Ekonomi Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programı yer alıyor.

Hukuk Fakültesi’ne sadece KKTC vatandaşları öğrenci kabul ediliyor.

NETKENT’İN SAĞLADIĞI OLANAKLAR

Netkent’te okuyan tüm öğrenciler stratejik iş ortağı Turkcell’in sunduğu imkanla ücretsiz internet ve konuşma paketi, diğer bir stratejik iş ortağı Microsoft ile de ücretsiz Microsoft Office 365 A3 paketi sahibi oluyor.

Netkent öğrencileri ayrıca Cambridge University Press tarafından hazırlanmış İngilizce öğretim setinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor, B1 seviyesinde Cambridge başarı sertifikası alarak mezun oluyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.548 Değişim: 0,18% Hacim : 18.722 Mio.TL Son veri saati : 10:48
Düşük 9.532 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,5210 Değişim: 0,23%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5411
Açılış: 32,4475
34,8468 Değişim: 0,36%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8972
Açılış: 34,721
2.484,76 Değişim: 0,91%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.490,43
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.