Mutfak devine Japon ortak! İmzalar atıldı

19.12.2019 - 15:11 | Son Güncelleme :
Mutfak devine Japon ortak! İmzalar atıldı | Ekonomi Haberleri

Öztiryakiler ile Japon Hoshizaki Corporation, attıkları imza ile ortaklıklarını resmileştirdi.

 

Öztiryakiler açıklamasına göre, endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe dünya genelinde 51 grup şirketi ve 13 binden fazla çalışanı ile en büyükler arasında yer alan Japon Hoshizaki Corporation ile Türk mutfak devi Öztiryakiler güçlerini birleştirdi. Varılan anlaşma uyarınca Hoshizaki Corporation, Öztiryakiler'e yüzde 28,6 oranında ortak oldu. İki şirkete de yeni kapılar açacak olan ortaklık, Öztiryakiler'in İstanbul'daki 125 bin metrekarelik fabrikasında düzenlenen imza töreni ile resmileştirildi.

Haberin Devamı

İmza törenine Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztiryaki, Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki ve Hoshizaki Corporation Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Katsuhiro Kurimoto katıldı.

##$HABER_1459189$##

İmza töreninde bir açıklama yapan Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Türkiye'nin Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Türki Cumhuriyetler'e yakınlığı ile lokasyon olarak çok avantajlı bir ülke konumuna sahip olduğunu belirtti. Bunun yanında Türkiye'nin iş gücü kapasitesi, bankacılık sistemi, ihracat odaklı bir ülke olması ve üretilen ürünlerin kalitesi ile de büyük fark yarattığını aktaran Öztiryaki, yüksek teknolojiye sahip ancak bu bölgelere uzak olan ülkeler için Türkiye’nin konumunun önemli olduğunu dile getirdi.

Öztiryaki, "Yaptıklarını dünyaya ulaştırmanın yolu Türkiye'den geçiyor. Dünyanın en önemli noktalarından birisindeyiz, İpek Yolu'nda önemli bir durağız. Ayrıca bizim Türkiye olarak yıllardır güçlenen ve büyüyen ihracat ilişkilerimiz var. Müşterilerle işleri sadece yazılı olarak yürütmeyiz, devamlı yakın temasta kalırız, onlara dokunuruz, birebir olarak tanırız. Dünya ile tam entegre olmuş durumdayız ve ihracatta çok iyi bir noktadayız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öztiryakiler'in 1980 yılından bu yana ihracatçı olduğunu ve 130 ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Öztiryaki, 20 yıldan uzun süredir dünya genelindeki tüm fuarlara katıldıklarını ve sektördeki tanınırlıklarının çok yüksek olduğunu dile getirdi. Hoshizaki Corporation ile ortaklığın öncelikle kendilerine bir büyüme sağlayacağını anlatan Öztiryaki, "Bu iş basit bir para alışverişi değil, stratejik bir ortaklık. Biz resmen bir evlilik yapıyoruz ve çok uzun soluklu olacak. Büyümeyi hızlandıracak, istihdamı ve ihracatı artıracak. Belli bir süre sonra yeni fabrika yatırımları da gündeme gelebilir. Yönetimde ve yönetim tarzında ise bir değişiklik olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN YAKIN ÜLKELERE GİRİŞ KABİLİYETİ BÜYÜK AVANTAJ

Hoshizaki Corporation Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Katsuhiro Kurimoto da Türkiye ile Japonya arasında çok eskiye dayanan güçlü ilişkiler olduğuna dikkati çekti. Japon firmalar için Türkiye'de çok önemli iş fırsatları olduğunu aktaran Kurimoto, Türkiye'nin bölge ülkelere giriş kabiliyeti ve kapasitesinin büyük bir avantaj olduğunu vurguladı. Kurimoto, Türkiye'nin bu pazarlara yakınlığının Türk firmalara küresel iş dünyasında gelişme imkanı verdiğini dile getirdi.

Öztiryakiler ile gerçekleştirdikleri ortaklığın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Kurimoto, şu ifadeleri kullandı: "Öztiryakiler Türkiye'de sektör lideri olmasının yanında şirketin Ortadoğu, Avrupa, Afrika ve Asya'da da bilinirliği çok yüksek. Geniş ürün gamı ile bu pazarlardaki ihracat gücü ve paslanmaz çelik kullanarak yapılan imalat konusundaki tecrübesi ve teknolojisi bizim için son derece önemli. Tüm bunlarla beraber bu ortaklığın gerçekleşmesinde Hoshizaki Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Seishi Sakamoto ile Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztiryaki arasındaki dostluğun da altını önemle çizmek isterim."

Ortaklığın kendilerine geniş bir coğrafyada rekabet üstünlüğü getireceğini belirten Kurimoto, ayrıca yakın coğrafyadaki pazar paylarını da artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

1958'de kurulan Öztiryakiler, 5 bine yakın çeşidin üretildiği toplam 140 bin metrekare üretim tesisine sahip. 130 ülkeye ihracat gerçekleştiren şirkette bin 300 kişi çalışıyor. Şirket dünyada 106 satış ve 83 satış sonrası servis hizmet noktası ile global tanınmış markalar arasında yer alıyor. Orta Doğu, Avrupa, Afrika, Asya ve Güney Amerika kıtalarında satış kanallarıyla ihracatta hızlı bir büyüme gösteren Öztiryakiler'in yönetimi tümüyle Öztiryaki Ailesi’ne ait.

1947'de kurulan Japonya merkezli Hoshizaki Corporation, dünya genelinde toplam 51 grup şirketi ve 13 binden fazla çalışanla faaliyet gösteriyor. Geçen yıl 2,44 milyar avro ciroya ulaşan ve dünyada sektörünün en büyük ilk üç firmasından birisi olan Hoshizaki'nin hisseleri Japon borsasında işlem görüyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3433 Değişim: 0,29%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,1158 Değişim: -0,02%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.307,11 Değişim: 1,30%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.313,85
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.