Milletin hukukunu 3.5 hortumcuya çiğnetmeyiz

30.07.2003 - 09:30 | Son Güncelleme :

Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu`nun raporuyla ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Herkes müsterih olsun, en azından toplumun vicdanını rahatlatmak için bu meselenin peşini bırakmayacağız. Milletin hukukunu 3.5 hortumcuya çiğnetmeyiz’’ dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, toplumun bugün kendilerine 3 Kasım`dan daha fazla güvendiğini belirterek, ‘‘Türkiye`nin kanını emen sülüklerin hortumlarını kestik. Milletin hukukunu 3.5 hortumcuya çiğnetmeyeceğiz’’ dedi. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu`nun raporu kapsamında yasama ve yürütme olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, ‘‘Herkes müsterih olsun, en azından toplumun vicdanını rahatlatmak için bu meselenin peşini bırakmayacağız’’ diye konuştu.

Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin artık eski gerilimli günlere dönmeyeceğini belirtti.

Erdoğan, şöyle devam etti: ‘‘Gerilimden nemalananların, bizi kirli minderlerine çekmeye çalışanların gücü buna yetmeyecektir. Burayı iyi dinleyin: Bugüne kadar sürdürülmeye çalışılan bir oyunu huzurlarınızda deşifre ediyorum; Kimi siyasilerin kurmuş oldukları yolsuzluk düzenini örtbas etmek için rejim bunalımı yaratma oyunlarının son kullanım tarihi artık geçmiştir. Çünkü, işbaşına geldiği ilk gün en temel hedefinin Anayasal kurumları etkili biçimde işletmek olduğunu söyleyen, aynı zamanda yolsuzluklara karşı da son derece kararlı bir hükümet işbaşındadır. Biz sonuna kadar topluma ve millete yaslanıyoruz. Kurusıkı sloganlara, karalamalara pabuç bırakmayacağız. Milletin hukukunu üç buçuk hortumcuya çiğnetmeyeceğiz, yedirtmeyeceğiz.’’

TÖHMETTE KALMAZ

Erdoğan, TBMM`nin çalışmalarına işaret ederken de Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu`nun çalışmaları sonucu hazırladığı 1.100 sayfalık raporu Meclis Başkanlığı`na teslim ettiğini anımsattı. Bu raporun kamuoyunda ve medyada ayrıntılarıyla tartışılacağını tahmin ettiğini bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

‘‘İnanıyorum ki bu tartışmalar Türkiye`nin geçmişi aydınlattıkça geleceğine de ışık tutacaktır. Ben şimdiden şu kadarını söylemek isterim: Biz gerek yasama olarak, gerek yürütme olarak rapor kapsamında ne yapılması gerekiyorsa bunun takipçisi olacağız ve yapacağız. Bu konuda herkes müsterih olsun... Müsterih olsunlar ki biz en azından toplumun vicdanını rahatlatmak için bu meselenin peşini bırakmayacağız. Yine herkes müsterih olsun ki siyasi mülahazalarla kimseyi töhmet altına almayız ve mağdur etmeyiz. Derdimiz sadece adaletin gerçekleşmesidir. Çabamız, kamunun malını çalanı, çarçur edeni, halkımızın haklarını gasp edeni ve haksızca güç kullananı ortaya çıkarmaktır.’’
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: 0,00% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,6999 Değişim: 0,69%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8902 Değişim: 0,46%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.506,69 Değişim: 0,89%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.