Lagarde: Enflasyonun orta vadede artması bekleniyor

24.01.2020 - 09:52 | Son Güncelleme :
Lagarde: Enflasyonun orta vadede artması bekleniyor | Ekonomi Haberleri

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda bir miktar ılımlı artış sinyalleri olduğunu belirterek, “Orta vadede enflasyonun artması bekleniyor.” dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB Başkanı olarak bankanın bu yılın ilk yönetim konseyi toplantısının ardından Frankfurt'ta düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Ücretler ve istihdamın artışının azalmasının Euro Bölgesi ekonomilerini zorladığını belirten Lagarde, “Küresel zayıf ticaret ve belirsizlikler Euro Bölgesi’nin imalat sektörü üzerinde baskı oluşturuyor.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lagarde, Euro Bölgesi’nde hizmet ve inşaat sektörlerinin baskılara direnç gösterdiğini vurgulayarak, son yapılan anketlerin ve güncel verilerin bölge ekonomilerinde bir miktar istikrara işaret ettiğini anlattı.

Christine Lagarde, “Euro Bölgesi’nde kısa vadeli büyümenin benzer bölgelerdeki oranlarla aynı olmasını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

“ABD İLE ÇİN ARASINDAKİ TİCARET ANLAŞMASI, BELİRSİZLİĞİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRMADI”

Euro Bölgesi’nde enflasyonda bir miktar ılımlı artış sinyalleri olduğunu anlatan Lagarde, “Orta vadede enflasyonun artması bekleniyor.” dedi.

Lagarde, bölgede düşük kalan enflasyonu artırmak için hükümetlerin teşviklerine ihtiyaç olduğunun altını çizerek, mali hareket alanı olan hükümetlere harekete geçme çağrısını yeniledi.

ECB Başkanı Lagarde, kamu borcunun yüksek olduğu ülkelerde, hükümetlerin harcamalarında ihtiyatlı olması gerektiğini anlatarak, “Hükümetlerin yapısal denge hedeflerini tutturması gerekir.” uyarısında bulundu.

Lagarde, ABD ile Çin arasında imzalanan birinci faz ticaret anlaşmasına da değinerek, anlaşmanın “belirsizliği” tamamen ortadan kaldırmadığını fakat bir miktar azalttığını söyledi.

Ticaretin aşağı yönlü risklerin değerlendirilmesinde önemli bir unsur olduğunu belirten Lagarde, “ABD ve AB arasındaki ticaret görüşmelerini çok dikkatli şekilde takip edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Lagarde, bankanın bugünkü yönetim konseyi toplantısında “risklerin” dengesi konusunda tartışmaların olduğunu anlatarak, risklere karşı önlemlerin masaya yatırıldığını kaydetti.

"DÜŞÜK FAİZLER BENİ KAYGILANDIRIYOR"

“Düşük faizler beni kaygılandırıyor” diyen Lagarde, gözden geçirmede düşük faizlerin ekonomilerdeki yan etkilerini değerlendireceklerini bildirdi.

Lagarde, yeni strateji tanımlanana kadar mevcut hedef ve stratejiye bağlı olduklarını vurgulayarak, “Bankanın yeni stratejisi üzerinde kasım-aralık gibi anlaşabileceğimizi umuyorum.” diye konuştu.

ECB Başkan Lagarde, iklim değişikliği konusunda merkez bankaların rolü olup olmadığı konusunda bir fikir alışverişi yapacaklarını belirterek, “İklim değişliklerine yönelik hiçbir şey yapmama tehlikesinin farkındayım.” ifadesini kullandı.

Lagarde, Brexit konusunda tüm gerekli önlemlerini aldıklarını sözlerine ekledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Christine Lagarde başkanlığındaki yılın ilk toplantısında piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Yönetim Konseyi, bugünkü toplantısında, politika faizini sıfır, mevduat faizini yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizini de yüzde 0,25'te sabit bıraktı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.458 Değişim: -0,70% Hacim : 44.250 Mio.TL Son veri saati : 14:38
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.488
Açılış: 9.431
32,6001 Değişim: 0,39%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8210 Değişim: 0,26%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.491,79 Değişim: 0,29%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.