KARDEMİR'in hedefi 3.5 milyon ton üretim

09.01.2019 - 14:44 | Son Güncelleme :
KARDEMİR'in hedefi 3.5 milyon ton üretim | Ekonomi Haberleri

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Güleç, "Bu yıl tamamlanacak çelikhane yatırımlarıyla kapasitemizi 3,5 milyon tonlara taşımış olacağız" şeklinde açıkladı.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan (KARDEMİR) yapılan açıklamada, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Öz ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kahveci'nin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, ziyarette Filyos Liman Projesi'nin ele alındığı ve KARDEMİR'in altyapı yatırımlarının tamamlanmasından sonra projenin üstyapısına ve işletilmesine talip olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Güleç, kendilerini kabul ettiği için Turhan'a teşekkür etti.

##$HABER_1451973$##

Filyos'ta çok büyük bir liman projesinin altyapı yatırımlarının devam ettiğini aktaran Güleç, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz haftalarda bizzat yatırımları yerinde görmüş ve incelemiştik. Bu liman özellikle KARDEMİR için çok büyük önem arz ediyor. Bu yıl tamamlanacak çelikhane yatırımlarıyla kapasitemizi 3,5 milyon tonlara taşımış olacağız. Bu üretim için yaklaşık 8 milyon ton civarında hammadde ve mamul malzeme elleçleyebileceğimiz bir limana ihtiyacımız var. Yine bilindiği gibi KARDEMİR olarak son 6-7 yıldır liman operasyonlarımızı ağırlıklı olarak şirketimize ayrılan kapasite doğrultusunda Eren limanlarından gerçekleştiriyoruz. Eren Holding yönetimine şirketimize olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz."

Şirketteki kapasite artışları doğrultusunda gerek ihracatta gerekse ithalatta rekabet gücünü artırmak için Filyos Limanı'nın olmazsa olmazları olduğunu aktaran Güleç, şunları kaydetti: "Tüm bölge için de büyük önem taşıyan bu liman, aynı zamanda tüm Karadeniz'in dünyaya açılan kapısı olacak bölgemizi önemli bir ticaret ve sanayi merkezi ve lojistik üssü haline getirirken, ülkemizi de denizcilik alanında bölgesel liderliğe bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu kapsamda Sayın Bakanımıza Filyos Limanı'nın bir an evvel hizmete alınabilmesi için altyapı çalışmaları devam ederken, eş zamanlı olarak üstyapının da ihale edilebilmesi hususunda talebimizi ilettik. Yine altyapının tamamlanmasından sonra yap-işlet modeliyle limanın üstyapısı ve işletilmesine şirketimizin talip olduğunu ilettik ve kendilerini Karabük'e davet ettik. Sayın Bakanımız da limandaki altyapı çalışmalarının kesintisiz devam edeceğini belirttiler ve tüm Karabüklülere selamlarını ileterek ilk fırsatta da Karabük'ü ziyaret edeceklerini söylediler."

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.970 Değişim: 1,86% Hacim : 41.574 Mio.TL Son veri saati : 12:39
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.030
Açılış: 8.864
32,3285 Değişim: 0,24%
Düşük 32,2253 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,0361 Değişim: -0,24%
Düşük 34,9352 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.282,24 Değişim: 0,21%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.286,20
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.