İşte Türkler'in vatandaşlık için yeni gözde yeri

22.05.2017 - 09:33 | Son Güncelleme :
İşte Türkler'in vatandaşlık için yeni gözde yeri | Ekonomi Haberleri

Trump'ın başkan seçildiği gün, Kanada'nın göçmenlik sitesinin çökmesi tesadüf değil. ABD'liler bile artık ikinci bir pasaport arayışı içinde. Son dönemde Türkler'in göçmenlik başvurusunda bulunduğu ülkeler arasında sürpriz bir isim var; Karayip Adaları. İşte kolay göçmenlik veren 3 Karayip adasının (Grenada, Saint Kitts&Nevis, Dominik) tercih sebepleri...

Karayipler'de İngiliz eğitim sistemi uygulanıyor. Okur yazarlık oranı çok yüksek. ( Yüzde 97 Saint Kitts ve Nevis, Yüzde 96 Grenada, Yüzde 92 Dominik).

GÜVENLİK VE HUKUK

ntv.com.tr'de yer alan habere göre; İngiliz Hukuk Sistemi'nin geçerli olduğu adalar, politik olarak sakin, kaostan uzak, demokrasinin hakim olduğu, huzurlu ülkeler. Özellikle Dominik ve Grenada tüm Karayip adaları içerisinde en güvenlisi olarak biliniyor. Bu durum çocuklarına iyi bir gelecek sunmak isteyen ailelere çekici geliyor.

Haberin Devamı

VİZESİZ ULAŞIM İMKANI

Dünyanın her yerinden ikinci vatandaşlık hizmeti almak isteyen varlıklı kişilere yasal danışmanlık hizmeti veren İngiliz firması CS Global Partners'ın CEO'su Micha-Rose Emmett'a göre bu adaların pasaportları çok değerli. Emmet diyor ki: "Avrupa ile iş yapan Türkler'in çoğu Avrupa'ya vizesiz seyahat edemiyor. Türkiye'yi terk etmeden, belli koşullara ve testlere tabi tutulmadan, kısa sürede alınan pasaport sayesinde Türkler, içlerinde Singapur, Hong Kong, İngiltere ve Schengen vizesinin geçtiği Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere yaklaşık 130 ülkeye seyahat edebiliyor. Tek şart sicillerinin temiz olması."

DİREKT UÇUŞLAR VAR

Adalara Amerika'dan ve komşu adalardan ulaşım çok kolay. Grenada'dan Kanada'ya, Almanya'ya, İngiltere'ye ve Amerika'ya direkt uçuş var. St Kitts ve Nevis'de de uluslararası hava alanı mevcut. Yani iş seyahatlerine çıkmak, aile ziyaretinde bulunmak hiç de zor değil.

İŞ SEÇENEKLERİ

Adalar turizm endüstrisindeki büyüme nedeniyle, son yıllarda yatırımcıların ve iş adamlarının da dikkatini çekiyor. Yenilenebilir enerjinin kullanıldığı lüks otel inşaatlarının sayısı her geçen gün artıyor. Karayipler Turizm ve Organizasyon Bürosu'nun raporuna 2016'da Amerika'dan Grenada'ya gelen turist sayısında yüzde 10,7 artış oldu. Genel olarak tüm adalarda turizm yüzde 12.7 büyüdü. Curio Hilton, Four Seasons ve Marriott gibi uluslararası lüks markaların yaptıkları yatırım sayesinde adada expat olarak çalışmak da cazip hale geldi.

Haberin Devamı

SAĞLIK HİZMETLERİ VE KONFOR

Dominik, Grenada, St Kitts and Nevis sağlıklı yaşam tarzının sürdürüldüğü, dünya üzerindeki cennetler olarak tanınıyor. Mesela Dominik'e yerleşenler doğanın içindeki termal sularda tedavi görüyor. Temel sağlık hizmetleri bedava olan adalarda hastane sayısı da her geçen gün artıyor.

Mavi plajları, sık ormanları, bereket fışkıran volkanik toprakları ve bozulmamış sahilleri ile dünya üzerinde Karayip Adaları kadar güzel çok az yer kaldı...

TÜRKİYE EN ÇOK MİLYONER GÖÇÜ VEREN BEŞİNCİ ÜLKE

New World Wealth Raporu'nun 2016 verilerine göre 2016'da dünya genelinde yaklaşık 82 bin dolar milyoneri başka ülkelere göç etti.

Bu sayı 2015'te 64 bindi. Yaşam koşulları ve güvenlik sebebi ile ülkelerini değiştiren kişilerin oranı dünya genelinde ortalama yüzde 28 oldu.

Türkiye'yi terk eden dolar milyonerlerinin sayısı ise 2015'te yaklaşık 1000'ken, 2016'da 6000'e ulaştı.

Türkiye bu sayıyla dünyada en çok dolar milyoneri göçü veren 5'inci ülke oldu.

Türkiye'yi geride bırakan ülkeler ise Fransa, Çin, Brezilya ve Hindistan.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5860 Değişim: 0,34%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7896 Değişim: 0,17%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.512,28 Değişim: 1,12%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.