İşadamları sağduyu istedi

10.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Akın Öngör, ABD Temsilciler Meclisi`nde bulunan Ermeni tasarısının Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ilişkileri olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Akın Öngör, konseyin dün Ankara`da basına kapalı olarak yapılan seminerinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendirdi. Yıllar itibarıyla Türk-Amerikan ilişkilerine bakıldığında Başkan Bill Clinton döneminde iki ülke arasındaki her türlü ilişkinin en üst düzeye çıktığını belirten Akın Öngör, ABD Temsilciler Meclisi`ndebulunan `Ermeni soykırımı` karar tasarısının buradan geçse bile ABD Senatosu`ndan geçeceğini düşünmediğini, bu nedenle bağlayıcı bir niteliği bulunmadığını söyledi. Öngör, sözlerine şöyle devam etti: Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda, duygusal olmadan, aklıselim, ölçülü, kendi çıkarlarını zedelemeyecek önlemler almalı veya uygulamalar yapmalıdır. Bu işe kızgınlık ve duygusallıkla değil, aklıselimle yaklaşılmalıdır. Nitekim bu durumda da öyle yapılmaktadır.``

Türkiye ile ABD arasında ürünlerin ve hizmetlerin satınalımı ve satılması konusunda artan bir trend olduğunu ifadeeden Öngör, bunun her iki ülkenin de çıkarına olduğunu bildirdi. Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Öngör, tasarının bağlayıcı olmayacağı ve olaya Türkiye çıkarları açısından bakıldığında ABD ile iş hayatındaki gelişmenin bundan olumsuz etkilenmeyeceği kanısında bulunduğunu belirtti. Akın Öngör, Türk-Amerikan İş Konseyi`nin dün gerçekleşen seminerinin iki ülke arasındaki mevcut ekonomik ve ticariilişkilerin geliştirilmesine yönelik olduğunu da sözlerine ekledi.

Tepkiler haklı;
Amerikan-Türk İş Konseyi Başkanı eski senatör Nancy Kassebaum Baker da 26 Eylül`den beri Türkiye`de bulunduklarını belirtti. Bu süre içinde söz konusu tasarısının çok tartışıldığını kaydeden Baker, tasarıya karşı Türk toplumunun gösterdiği duygusal tepkiyi anladıklarını da belirtti ve Bu gibi tasarıların binlercesi her yıl Temsilciler Meclisi`ne geliyor`` dedi. `Soykırım` tasarısının Genel Kurul`dan geçmesi halinde dahi, Senato`dan geçmeyebileceğini, ayrıca bağlayıcı olmadığını vurgulayan Baker, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler açısından çok önemli fırsatların bulunduğunu ifade etti.

Baker, Türk-Amerikan ilişkileri açısından bu tasarıyı siyasi hareketin ötesinde düşünmek gerekir`` diye konuştu.Başbakan Bülent Ecevit de seminerin ardından Akın Öngör ve Nancy Kassebaum Baker başkanlığında konseyi temsil eden bir heyeti makamında kabul etti. Başbakanlık merkez binada basına kapalı olarak yapılan görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.530 Değişim: -0,18% Hacim : 98.654 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.504 17.04.2024 Yüksek 9.717
Açılış: 9.617
32,5113 Değişim: 0,20%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5314
Açılış: 32,4475
34,8116 Değişim: 0,26%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8371
Açılış: 34,721
2.475,91 Değişim: 0,55%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.476,03
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.