Halka arz için yatırımcılarla görüşüyor

26.10.2017 - 13:37 | Son Güncelleme :
Halka arz için yatırımcılarla görüşüyor | Ekonomi Haberleri

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO Yönetim Kurulu Üyesi Kazanç, "Eş zamanlı olarak ağırlıkla uluslararası yatırımcılar ve yurt içi kurumsal yatırımcılarla ön görüşme ve şirket tanıtım faaliyetlerine başladık" dedi.

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kazanç, şirketin halka arzına ilişkin izin süreçlerinin devam ettiğini belirterek, "Şirketimizin yüzde 25'ini halka arz etmek istiyoruz. Eş zamanlı olarak ağırlıkla uluslararası yatırımcılar ve yurt içi kurumsal yatırımcılarla ön görüşme ve şirket tanıtım faaliyetlerine başladık." dedi.

Kazanç, Başkent Doğalgaz'ın Ankara'da basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda soruları cevaplandırdı.Başkent Doğalgaz'ın özelleştirilmesi için ilk başvuru sürecinin temmuzda başladığını, doğru piyasa koşullarına göre bu süreci tamamlamak istediklerini anlatan Kazanç, "Şirketimizin yüzde 25'ini halka arz etmek istiyoruz. Eş zamanlı olarak ağırlıkla uluslararası yatırımcılar ve yurt içi kurumsal yatırımcılarla ön görüşme ve şirket tanıtım faaliyetlerine başladık. Uluslararası ve yerli yatırımcıların reaksiyonu, doğru zamanlama gibi değişkenlerin bir araya geldiği bir denklem söz konusu. Bizim görevimiz, hedefimiz halka arz için her türlü çalışmayı yapmak ve şirketimizi bu süre zarfında yurt içi ve dışında tanıtmak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Takvim belirlemenin söz konusu piyasada çok mümkün olmadığını dile getiren Kazanç, "Piyasa koşulları zamanı kesinleştirir. Bu yıl sonu için ciromuza gelince, bu yıl başında 1 milyon 695 bin olan abone sayımızın yıl sonunda 1 milyon 760-770 bin olmasını bekliyoruz. Bu da ciro için bir ipucu verir." ifadelerini kullandı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

"PİL DEĞİŞİM ÜCRETİ VATANDAŞA YANSIMIYOR"

Şirketin Bilgi Sistemleri Müdürü Gökhan Demir de son aylarda gündeme gelen doğalgaz sayaçlarının pillerinin değişimine ilişkin iddiaları değerlendirdi. Demir, pil değişim ücretinin vatandaşa yansımadığını söyledi.

Haberin Devamı

Şirketin gaz satışlarının yüzde 45'inin PTT üzerinden gerçekleştirildiğini kaydeden Demir, "Kiosklarımız da hızla bu orana yetişiyor. Kiosklarımız hizmete gireli yaklaşık 1,5 yıl oldu. Hizmeti aksatmamak için de çalışmalarımız devam ediyor. SCADA sistemimiz için birçok ülkede ziyaretlerde bulunduk incelemeler yaptık. Avrupa tarafındakilerin daha doğru çalıştığına karar verdikten sonra, Çekya'dan arkadaşlarımızla çalıştık." değerlendirmesinde bulundu.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun ise mekanik ve ön ödemeli sayaçlara ilişkin herhangi bir problemin söz konusu olmadığına değinerek, "Doğalgaz dağıtımında ön ödemeli ve mekanik olarak bilinen faturalı sayaçlar var.Faturalı olanlarda 'gazım bitti, kalmadı' derdi yok. Ön ödemeli sayaçlar ise sadece Ankara'da ve 30 bin adet olmak üzere Kütahya'da kullanılmakta." dedi.Torun, ayrıca bu ay sonunda yaklaşık 100 yıllık şirket binasından taşınacaklarını ve yeni binayla Ankaralılara daha efektif hizmet sunacaklarını söyledi. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.