Fed yetkililerinden 'faiz artırımı' açıklaması

09.05.2017 - 08:43 | Son Güncelleme :
Fed yetkililerinden 'faiz artırımı' açıklaması | Ekonomi Haberleri

Cleveland Fed Başkanı Mester, Fed'in faizleri yükseltmeyi geciktirmesinin ekonomide resesyona neden olabileceğini belirtirken; St. Louis Fed Başkanı Bullard, faizlerin gelecek dönemde çok artmasının beklenmediğini açıkladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bölgesel başkanları, faiz artırımı ve zamanlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Chicago Küresel İlişkiler Konseyinde yaptığı konuşmada, Fed'in faizleri yükseltmeyi geciktirmesi durumunda bunun ekonomide resesyona neden olabileceğini vurguladı. 

Mester, "Bir sonraki normalleşme adımını atmakta çok gecikirsek, iş gücü piyasasının sürdürülemez biçimde sıkılaştığı ve fiyat baskılarının aşırı olduğu bir durumla karşılaşacağız. Bu durumda (faiz) oranlarını hızlıca yükselterek resesyon riskine girebiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Fed'in faiz artırma politikasının ekonomik büyümeyi azaltmak yerine devam ettireceğini savunan Mester, ayrıca, düşük faiz oranlarının yatırımcıların riskli adımlar atmasına neden olduğunu bildirdi.

Mester, ABD'de tüketici güveninin yüksek olduğunun ve kişisel gelirlerin arttığının altını çizerek, bu yılın geri kalanında da kişisel harcamaların yükseleceğine inandığını belirtti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise, Florida eyaletinde düzenlenen 22'nci Finansal Piyasalar Konferansında, Fed'in faiz oranlarının düşük seviyede olduğunu ve faizlerin gelecek dönemde çok artmasının beklenmediğini söyledi.

İş gücü verimliliği ile iş gücüne katılımdaki büyüme oranlarına ve yatırımcıların güvenilir varlıklara yönelme isteğine işaret eden Bullard, bu unsurların Fed'in faiz oranlarını belirlemede önemli olduğuna dikkati çekti.

Bullard, Fed'in faiz artırımında acele etmemesi gerektiğini ve söz konusu unsurları da göz önüne alması gerektiğini ifade etti.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) Bullard ve Mester'in bu yıl oy hakkı bulunmuyor. FOMC'nin bir sonraki toplantısı 13-14 Haziran tarihlerinde başkent Washington'da düzenlenecek. 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.042 Değişim: 2,67% Hacim : 62.835 Mio.TL Son veri saati : 15:18
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.060
Açılış: 8.864
32,3280 Değişim: 0,24%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,0720 Değişim: -0,14%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.300,99 Değişim: 1,03%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.