"Et ithal eden bir ülke olmayacağız"

07.08.2017 - 15:11 | Son Güncelleme :
"Et ithal eden bir ülke olmayacağız" | Ekonomi Haberleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, 2.5- 3 yıl içinde et ithal eden bir ülke olmayacaklarını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu'nun buğday ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesinin çiftçiyi zorda bıraktığına ilişkin konuyu gündeme getirmesine karşılık Bakan Fakıbaba, şöyle dedi:

"Şu anda buğday ithalatı var mı? Yok. Olduğu zaman biz ne güne duruyoruz burada. Biz her zaman üreticinin ve tüketicinin yanındayız" diye cevap verdi. Bakan Fakıbaba, çiftçilere üçüncü müjdeyi de tarımsal desteklemeler konusunda verdi. Fakıbaba, daha önce yılda bir kez ödenen desteklemelerin sonbahar ve ilkbaharda olmak üzere iki defada ödeneceğini belirterek, "Çiftçiye paranın lazım olduğu zamanda üreticimizi tefeciye mahkum etmeyeceğiz."

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Polatlı'da çiftçilerle bir araya geldi. Bakanlık olarak üreticinin ve tüketicinin emeklerinin ve haklarının korunmasına yönelik çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Fakıbaba, "Kendi gıdasına üretemeyen ülkeler hiçbir zaman bağımsız olduğunu iddia edemez" diyerek bu ilke çerçevesinde çalışmalar başlattıklarını vurguladı. Tarım ve hayvancılık alanında var olan sorunları samimi bir şekilde çalışarak çözeceklerini belirten Bakan Fakıbaba, "Ben bu işin bakanı olarak sorunları çözmekten zevk alıyorum ve çözeceğiz. Ama hep birlikte taşın altına elimizi koyarak. Siz elinizi, biz gövdemizi koyacağız" dedi.

YILDA 2 KEZ DESTEK VERECEĞİZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlık olarak üretimde dengeyi sağlayacak bir politika izleyeceklerini vurguladı. Tarımsal destek ödemelerini yılda iki kez yapacaklarını söyleyen Fakıbaba, "Desteklemeleri ürünü ekmeden önce size vereceğiz, yılda bir kez  değil iki kez vereceğiz. Bir sonbaharda bir ilkbaharda. Niye tefecilerin eline çiftçiler düşmesin" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BUĞDAY İTHAL EDİLMİYOR"

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu'nun, buğday ithalatında verginin düşürülmesiyle piyasaların olumsuz etkilendiğini ve üreticinin zarar ettiğini gündeme getirdi. Bakan Fakıbaba  ise, "Buğday ithal eden var mı? Yok.. Olduğu zaman biz ne güne duruyoruz. Bizim duruşumuz belli, biz her zaman üreticinin tüketicinin  yayındayız. Denge olmak için zaten piyasada varız" diye konuştu.

ET İTHAL ETMEYECEĞİZ

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hayvancılık sektörüyle ilgili olarak dersini iyi çalıştığını, yeni bir çalışma içinde olduklarını ve önümüzdeki 2.5 - 3 yıl içinde et ithal etmeyecek duruma geleceklerini vurguladı. Hayvancılık sektörünün desteklenmesiyle birlikte kırsaldaki nüfusu korumayı ve artırmayı amaçladıklarını söyleyen Fakıbaba, "Üretmeyen ülkeler bağımsız olamaz, üreten insanların elini öpeceğiz, desteğimiz mutlaka ve mutlaka devam edecektir" dedi.

Fakıbaba, 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaparken, "Rahat ve sakin olun, kolay değil. Dünya bizimle uğraşıyor. 15 Temmuz'u yaşadık, sizin gibi kahraman insanlarımız olmasa, burada olmayacaktık. AB ülkeleri, 'Türkiye'yi nasıl zor duruma düşürürüz? diye çalışıyorlar. Başka ülke olsaydı  bu kadar saldırıyı atlatamazdı. Onun için beraber olacağız. 2023'e kadar çok büyük çalışmalara imza atacağız. Biz 80 milyonluk bir aileyiz" diye konuştu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.