Erdoğan: Enflasyon yenildi

09.07.2003 - 08:51 | Son Güncelleme :

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılardır herkesin dilinden düşmeyen enflasyonun yenildiğini belirterek, ‘‘enflasyonun düşürülmesinin hayal olduğunu söyleyenler şimdi mahcup olmuşlardır’’ dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılardır herkesin dilinden düşmeyen enflasyonun yenildiğini belirterek, ‘‘enflasyonun düşürülmesinin hayal olduğunu söyleyenler mahcup olmuşlardır’’ dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin itibarını yükseltmek için çıktıkları yolda yürüdüklerini ve hedeflerine kararlılıkla ilerlediklerini söyledi. ‘‘Bu kutlu yolda ilerlerken’’ zaman zaman önlerine çıkan engellerle de uğraştıklarını ve onları bir bir bertaraf ettiklerini anlatan Erdoğan, ‘‘Dönemsel zorluklar aşılıyor. Her geçen gün ülkemizin gücü artıyor. Milletimizin yek vücut olarak kararlı ve asil duruşu, her zaman olduğu gibi bugün debize güç ve kuvvet veriyor’’ diye konuştu.

Her zaman metanetini ve vakarını koruyan Türk Milleti`ne müteşekkir olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

‘‘Yola çıkarken milletimizin taleplerine cevap vereceğimizi, halkımızı arzularına kavuşturacağımızı söylemiştik. Türkiye`nin gücüne, potansiyeline ve itibarına yaraşır bir yönetimle ülkemizi büyüteceğimizi söylemiştik. Bütün konuşmalarımızda güven ve istikrara vurgu yapmış, halkın yönetime güvenmesinin, sorunların çözümünde anahtar rolü oynayacağını ifade etmiştim. Bize göre, yönetimin halka güvenmesiyle halkın yönetime güvenmesi birbirini tamamlayan iki temel unsurdur. Türkiye`nin birikmiş sorunları için bu iki temel unsurun sağlanması gerekiyordu. İşte biz, bunu sağladık. Allaha şükürler olsun ki, kısa zamanda yüzümüz ak çıktıve AK Parti kadroları milletimizin yıllarca ertelenen taleplerine çözümler üretti. İzlediğimiz siyaset sayesinde ülkemizde her geçen güngüven ve istikrar ve sağlamlaşıyor. Zamanı durdurmuyor, güçlükler karşısında şaşkınlık yaşamıyor, hızımızı kesmiyoruz. Sürekli ileriye bakıyoruz. Kendi enerjimizi herkese taşımaya çalışıyoruz.’’

HEYECANA ORTAKLIK

Erdoğan, her gün yeni bir etkinlik ve açılışla Türkiye`nin büyüme hedeflerine koştuklarını bildirerek, içerde ve dışarda konuştukları herkesin de büyüme heyecenını paylaştığını söyledi. Kendi heyecanlarını herkese taşımaya çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, ‘‘Herkesi heyecanımaz ortak olmaya çağrıyorum’’ dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu`nda Avrasya ülkeleri temsilcileriyle görüşme yaptığını hatırlatan Erdoğan, Türkiye`nin yakın çevresiyleilişkilerinin ekonomik boyutunun yılların ihmali ile güdük kaldığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye`nin yakın ve uzak komşuları ile ticari ilişkilerinin bugüne kadar siyasi irade desteğini yeterince arkasına alamadığını ifade ederek, Türkiye`nin bu yüzden gerçek potansiyellerine ulaşamadığını belirtti.

Avrasya ülkeleriyle ihmal edilen ilişkilere öncelik verdiklerini kaydeden Erdoğan, iş adamlarının bundan sonra arkalarında sağlam bir siyasi iradenin var olduğunun bilmelerini istedi.

Buyümenin yüzde 7.4 olarak gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan, büyümeyle ekonomik krizin yaralarının sarılacağını ve Türkiye`nin bir sıçrama hamlesi yapacağına inandığını ifade etti. Meclis ve Hükümetin saat gibi çalıştığını belirten Erdoğan, Türkiye`nin çağdaş hukuk devleti olma kararlılığını dünyaya gösterdiğini söyledi.

Türkiye, doğalgazda elektriğe çarpılmış

Türkiye doğalgaz anlaşmalarıyla da elektriğe çarpılmıştır`` diyen Erdoğan, ülke geleceğinin, ihtiyacından fazla doğalgaz anlaşmalarıyla ipotek altına alındığını belirterek, bunun giderilmeye çalışıldığını söyledi. Erdoğan, hemen hemen her hafta ülkenin bir yerinde baraj ya da içme suyu tesisi açılışları yaptıklarını, Türkiye`nin enerjisini ülkeye kazandırmaya devam edeceklerini bildirdi.

İmkansızları başarıyoruz

Türk iş adamlarının bütün coğrafyalarda yeni ruh ve heyecanla girişimlerini sürdürürken Hükümet`in desteğini yanlarında bulacaklarını bildiren Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

‘‘Adalet ve kalkınma vadeden AK Parti iktarı sayesinde Türkiye, tahminlerin ötesinde bir süratle imkansız ve çözümsüz görünen sorunlarının üstesinden gelmeye başladı. İşte, yıllardır Türkiye`de hiçbir siyasetçinin telaffuz edemediği eksi enflasyonla tanıştı ülkemiz 18 yıl aradan sonra... Enflasyon canavarı yıllarca milletimizin yolunu kesiyor, adeta haraç alıyordu. Enflasyon çalışma barışını yok ediyor, yapılan bütün toplu sözleşmeleri, yapılan zamları, daha imzalanma aşamasında iptal ediyor, adeta işçinin cebinden çekip alıyordu... Tüm bunlar ülkemizin gerçekleriydi. İşte, güven ve istikrarın sağladığı büyük imkan sayesinde yıllardır herkesindilinden düşmeyen enflasyon yenilmiştir. Yaz aylarında eksi enflasyonu telafuz ettiğimizde bunun bir hayal olduğunu söyleyenler mahcup olmuşlardır.’’

‘Simetri’ ile Telekom`un GSM geliri katlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom`un GSM şirketleri ile arasındaki asimetrik anlaşmaları simetrik hale getirdiklerini, bununla yılda 600 trilyon liranın kazanılacağını, bu kazanımların millete döneceğini ve tüm sektörlerin de bundan yararlanacağını söyledi. Erdoğan bu kararla Türk Telekom`un aylık 50 trilyon lira, yıllık ise 600 trilyon lira gelir artışına kavuştuğunu kaydetti.

Türk Telekom ile diğer GSM operatörleri arasında yapılan ara bağlantı ücreti anlaşmasında, Türk Telekom kendi hatları üzerinden mobil telefonlara yönelik yapılan konuşmalardan oransal olarak çok küçük bir ücret alıyordu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: -0,06% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,5693 Değişim: 0,29%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 32,5794
Açılış: 32,4917
34,7498 Değişim: 0,05%
Düşük 34,6430 19.04.2024 Yüksek 34,9703
Açılış: 34,7321
2.491,53 Değişim: 0,28%
Düşük 2.485,75 19.04.2024 Yüksek 2.493,36
Açılış: 2.485,75
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.