Dükkanınızı Sanal Fuara Taşıyın!

19.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Turkticaret.net, şirketlere internet üzerinde online fuar ve katalog hizmeti sunuyor. Para dergisi okuyucuları, bu hizmetten üç ay boyunca ücretsiz yararlanacak...
İnternet en küçüğünden en büyüğüne milyonlarca firmayı sanal ortamda bir araya getiriyor. Pazarlama ve tanıtım bütçesi sınırlı olan çok küçük firmalar bile, internetin nimetleri sayesinde yeni pazarlar bulup ürünlerini daha geniş kitlelere sunabiliyorlar. İnternetten satış yapmanın bir yolu da sanal fuarcılık. Sanal fuarcılık yaklaşık bir yıldır Türkiye`nin gündeminde.


Bu alanda hizmet veren kuruluşlardan biri de Bursanet... Bursanet, sitesinden online fuar hizmeti veriyor. Online olarak stand oluşturma, kartvizit hazırlama, broşür oluşturma, davetiye gönderme, kartvizit toplama ve şirket haberleri bölümleriyle de sanal ortamda reel hizmetler sunan Bursanet, şirket bilgilerinin yer aldığı online katalog bölümü de oluşturmuş. Bu hizmetlerden yararlanmak için öncelikle Turkticaret.net`e üye olmak gerekiyor. Üyelik için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ancak, hizmetlerin dönemlik ücretleri var. Online fuar için aylık 19 dolar, online katalog için yıllık 94 dolarlık dönemlik ücretleri ödemek yeterli. Para dergisinin bu haftaki sayısında bulacağınız güvenlik şifresi numaralarıyla, siz de şirketinizi online katalog ve fuar hizmetlerine dahil edebiliyorsunuz. Bu şifre, şirketinizin, üç ay boyunca dönemlik ücretlerini ödemeden tüm hizmetlerden yararlanabilmesini sağlıyor. Üç ay sonunda da isteyen firmalar, dönemlik ücretleri ödeyerek aynı hizmetleri almaya devam edebiliyorlar.


KENDİ SAYFANI KENDİN HAZIRLA!

Bursanet Genel Müdürü Murat Yanıklar, Turkticaret.net sayesinde, online katalog ve online fuar sayfalarını oluşturmak için, şirketlerin hiçbir tasarım ve programlama bilgisine gerek duymadan kendi sayfalarını oluşturabileceğini belirtiyor. Sadece site üzerindeki belirli formların doldurulmasıyla tüm sayfaları kullanıcı kendisi oluşturabiliyor. Ayrıca tüm sayfalar 365 gün 24 saat güncellenebiliyor. İstendiği takdirde web ve online katalog sayfalarına fotoğraf ve logo eklenebiliyor. Bilgisayarda şirketin logosu ve ürünlerin fotoğrafları yer alıyorsa, bunlar da hiçbir tasarım ve programlama bilgisine ihtiyaç duyulmadan kolayca sayfalara eklenebiliyor. Eğer ürünlerin fotoğrafları yoksa online katalog sayfalarına fotoğraf eklemek zorunluluğu bulunmuyor. Sadece ürün bilgilerini girmekle, online katalog sayfaları oluşuyor. Turkticaret.net`in mevcut abone portföyünü, 120 sektörden 12 bine yakın firma oluşturuyor. Online fuar bölümünde ise toplam 29 sektör bulunuyor. Aralarında bayilik ve franchising vermek isteyerek bir satış kanalı oluşturmak, ürünlerini satmak ve yeni pazarlar elde etmek, en ucuza ürün almak ve barter ile ürün ve hizmet takası yapmak isteyen firmaların da bulunduğu bu dev b2b (firmalar arasındaki ticaret) sitesi her kesimden firmaya hitap ediyor.


SANAL FUARDA YOK YOK;

Turkticaret.net aracılığıyla firmaların teknolojik yeniliklere bedava sahip olduğunu belirten Murat Yanıklar, ayrıca şirketlerin yeni ticaret fırsatları ve yeni pazarlar elde ederek birçok avantaja sahip olacağını söylüyor. Yurtdışına açılmak isteyen firmalara da hitap eden site, şirketlerin ticari bağlantılar kurmak için hazırladığı pazarlama çalışmalarının maliyetini ve süresini azaltıyor. Ayrıca bayi kanalı oluşturma işlemleri de kolaylaşıyor. Yeni ürün ve hizmetlerinin tanıtımı ise web, wap ve online katalog sayfalarıyla daha kolay ve hızlı gerçekleşiyor. Spot duyuru alanları kullanılarak ürünler daha etkin tanıtılabiliyor. Sitede ayrıca çok ilgi çekici talepler de bulunuyor. Bu taleplerin içeriğini, uçak satanlar, yurtiçi üreticilerden mal ve ürün alıp yurtdışı pazarlara satmak isteyenler, ithal edilen ürünlerin yurtiçi bayiliklerini vermek isteyenler, internet hizmetlerini çok ilgi çekici fiyatlarla sunanlar, yavru köpek satanlar, risk sermayesi talep edenler, kooperatife ortak arayanlar, sofralık şarap almak isteyenler ve her türlü ürünün barter`ını yapmak isteyenler vb. yer alıyor.


Online fuarlara sponsor olarak şirketin tanıtımını yapmak da mümkün. Ana sponsor, fuar sponsoru, hizmet sponsoru, donanım sponsoru ve medya sponsoru olmak üzere toplam beş çeşit olan sponsorlukların aylık ücretleri bin-2 bin 500 dolar arasında değişiyor. Her sponsorluk tarzında istatistikler tutuluyor ve sponsora ait kullanıcı kodu ve şifresiyle sadece sponsor tarafından, web sayfalarının anlık ziyaretçi sayısı kontrol edilebiliyor.


4.5 MİLYON DOLARLIK TİCARET HACMİ;

Bursanet, 2000 yılında özellikle KOBİ`lere yönelik Turkticaret.net`i kurarak faaliyetlerine başladı. Uluslararası ticari bir network olan Eximturk`ün de üyesi olan Turkticaret.net, başarı grafiğini hızla yükseltiyor. Murat Yanıklar, Türkiye`nin ilk b2b (firmalararası ticaret) sitesi olmasıyla da dikkat çeken Turkticaret.net`in, 90 bin web ve wap sayfası içeriğiyle, Türkiye`deki en büyük ticaret sitelerinden biri olduğunu vurguluyor. Sitenin yaklaşık 12 bin üyesiyle 10 bine yakın ticari talebe ulaştığını belirten Yanıklar, Site üzerinde bugüne kadar cevapladığımız taleplerin sayısı 14 bine yaklaştı. Bu sayı üzerinden bir hesap yaparsak, site üzerinden gerçekleşen ticari hacmin 4.5 milyon dolara yaklaştığını söyleyebiliriz diyor.


FUARA NASIL KAYIT OLURSUNUZ?

ONLINE FUAR`a kayıt olabilmek için öncelikle Turkticaret.net`e üye olarak, online katalog oluşturmak gerekiyor. Daha sonra online fuar bölümüne bağlanıp, online fuar kayıt sayfası seçiliyor. Çıkan sayfadaki menüden şifre zarfı ile kayıt başlığı seçiliyor ve devam butonuna basılıyor. Şifre girildikten sonra katılmak istenilen fuar seçilip kayıt butonuna basılıyor. Bundan sonra stand oluşturulmaya başlanabiliyor.

TURKTICARET.NET`e üye olmak için ücret alınmıyor, ancak belli miktarlarda sabit ücret ödemek gerekiyor. Online katalog hizmetinde bu ücret yıllık 94 dolar. Online fuar hizmetinde ise aylık 19 dolar alınıyor. PARA dergisinde bulunan karta sahip olan okuyucular ise üç ay boyunca sabit ücret ödemeden online katalog ve fuar hizmetlerinin tümünden yararlanabiliyor.


TURKTICARET.NET HANGİ HİZMETLERİ SUNUYOR?

TURKTICARET.NET`e online kayıt olan firmalar, ücretsiz olarak üç adet web ve wap sayfasına, ayrıca 50 sayfalık online katalog`a sahip oluyorlar. Wap aracılığıyla tüm üye sayfalarına ve taleplere ulaşılabiliyor. Sektöre, firma adına ve şehre göre arama yapılarak bütün firma bilgilerine sahip olunabiliyor. Firma hakkında tüm haberler başka şirketlere iletilerek, yenilikler ve ürün bilgileri binlerce firmaya duyurulmuş oluyor.

TURKTICARET.NET bağlantılı tüm web sayfaları, 1 milyonun üstünde arama motoruna bir günde otomatik olarak kaydedebiliyor. İlgilenen tüm firmalara alım, satım, işbirliği, franchising ve barter talepleri duyuruluyor. Talep alarm sistemiyle belirlenen özelliklerde bir talep sisteme girildiğinde ilgililer uyarılıyor.

YURTİÇİ ve yurtdışında yıllığı 15-35 dolar arasında değişen fiyatlarla sunulan com, org, net uzantılı isim tescili hizmetinden, Turkticaret.net üyeleri 9.99 dolara faydalanıyor. Ayrıca web hosting hizmeti de sunan Turkticaret.net, 10 MB hosting`i üyelerine 54 dolar gibi ekonomik bir fiyatla sunuyor. (PARA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3316 Değişim: 0,25%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,1163 Değişim: -0,02%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.301,60 Değişim: 1,06%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.