Doğubank`ın umudu internet

29.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bir zamanlar elektronik eşya ticaretinin merkezi olan Doğubank`ta esnaf, yaşanan krizi aşmak için şirketleşerek internetten satış yapacak. Doğubank FM adıyla da bir radyo kuracaklar.

İstanbul`da büyük alışveriş merkezleri, küçük esnaftan sonra Doğubank`ı da vurdu. İğneden ipliğe kadar binlerce çeşit ürünün satıldığı büyük alışveriş merkezlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, Sirkeci`deki Doğubank İşhanı büyük bir durgunluk yaşıyor.

İthal ev araçlarından medikal araçlara, çantadan gözlüğe, cep telefonundan oyuncağa kadar çeşitli sektörlere evsahipliği yapan 6 katlı Doğubank İşhanı, 382 mağazasıyla elektronik cihazlarda ucuz ve kaliteli merkez olarak yıllarca hizmet verdi. Bugün eski günlerin özlemi içindeki esnaf, son zamanlarda yaşanan durgunluktan şikayet ederken, Doğubank, satışlarını artırmak için bir yandan şirketleşme yoluna gidiyor, diğer yandan da radyo kurmayı hedefliyor. Doğubank, kısa süre önce de internet sitesi oluşturarak, elektronik ortamda satışa hazırlandı.

Bilinçli müşterinin yeri

Doğubank Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı ve işhanındaki As Elektronik`in sahibi Mahmut Demirdoğan, 29 yıldır Doğubank`da bulunduğunu söyledi. Doğubank müşterisinin bilinçli olduğunu ve çalışanlar kadar piyasayı iyi bildiklerini belirten Demirdoğan, yurtdışından ucuza getirdikleri malları, maliyetleri üzerine çok cüzi bir rakam koyarak sattıklarını anlattı. Demirdoğan, bu şekilde ekonomiye katkıda bulunmakla övündüklerini ifade etti. Mahmut Demirdoğan, Dükkanlarımız kapanıncaya kadar da bu ucuzluğu devam ettireceğiz. Türkiye ekonomisine en iyi katkıda bulunacağımıza şartlandığımız için her zaman en ucuza satacağız dedi. Son yıllarda açılan alışveriş merkezleriyle Doğubank`ın bir durgunluk sürecine girdiğini belirten Demirdoğan, tüketicilerin alışveriş merkezlerinde bilinçli alışveriş yapmadığını, buralarda malıyüzde 20-30 daha pahalı fiyatına satın aldıklarını ileri sürdü.

İsim davası

Mahmut Demirdoğan, bir süre önce faaliyete geçen www.dogubank-ishani.gen.tr sitesini, durgunluğu aşmak için satış yapabilen com.tr sitesine dönüştürmek istediklerini söyledi. Bunun için İstanbul Üniversitesi`ne başvurduklarını ve kendilerine şirketleşmenin önerildiğini belirten Demirdoğan, ancak Doğubank ile hiç ilgisi bulunmayan bir dükkana doğubank.com.tr sitesi verildiği için, Ulaştırma Bakanlığı`na şikayet ettiklerini bildirdi. Bir heyet teşkil edilerek konunun görüşüleceğini ve alınacak kararın kendilerine iletileceğini anlatan Demirdoğan, com.tr. adresini aldıkları andan itibaren internette satışa geçeceklerini söyledi. Demirdoğan, Doğubank`ın şirketleşmesinin 2001`in ilk 6 ayı içinde mutlaka tamamlanacağını kaydetti. Satışlar azaldıkça yeni çözüm yolları aradıklarını ifade eden Demirdoğan, Doğubank`ı cazip hale getirmek için Doğubank FM kurmak istediklerini, bunun altyapısının oluşturulduğunu, Ulaştırma Bakanlığı`ndan talep ettikleri frekansı aldıktan sonra radyo istasyonu kuracaklarını söyledi.

En kötü yıl

Net Elektronik`in sahibi Hasan Düzenli, 30 yıldır buradayım. En kötü yıl bu yıl dedi. Ucuz elektronik eşyanın eskiden sadece Doğubank`ta satılırken, günümüzde bunun büyük alışveriş merkezlerine taşındığına dikkat çeken Düzenli, Bu iş artık süpermarketlerde de yapılıyor diye konuştu. Metin Elektronik`den Nevzat Çetindağ da, 30 yıldır Doğubank`ta çalışıyor. Çetindağ, kar-zarar mücadelesi verdiklerini, işlerinin iyi olmadığını bildirdi. Keleş Elektronik`in sahibi Aydın Keleş ise 7 yıl öncesine kadar işlerinin iyi olduğunu söyledi. Doğubank`ın birikimi nedeniyle müşterisine verdiği özen ve sunduğu çeşitliliğin kolay kolay hiçbir yerde bulunamayacağını dile getiren Keleş, Bu işi zevk için yapıyoruz. Birçok esnaf tiryakisi olduğu için bu işi bırakmıyor. Ancakharcanan emek ve sermayeye göre az kazanılıyor diye konuştu. Nazik Optik çalışanları, ucuz gözlük satışı yapmalarına karşın, durgunluk yaşadıklarını ifade ederken, Şirin Saat`ten Erol Özsoy da, alışveriş merkezleri ve süpermarketlerin piyasayı öldürdüğünden yakındı.(YENİ BİNYIL)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.551 Değişim: 0,21% Hacim : 52.634 Mio.TL Son veri saati : 15:12
Düşük 9.508 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,4890 Değişim: 0,13%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5411
Açılış: 32,4475
34,7913 Değişim: 0,20%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8972
Açılış: 34,721
2.490,94 Değişim: 1,16%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.494,65
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.