Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz mesajı

02.12.2016 - 13:10 | Son Güncelleme :
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz mesajı | Ekonomi Haberleri

Erdoğan, "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın. 2007-2008’de de yaptılar, o zaman ne dedim? Teğet geçecek, dedim. Aynı şeyi yine söylüyorum. Teğet geçecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide yaşanan gelişmelere değinerek, "Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu, böyle oldu. Yastığının altında döviz olanlar, gelsin parasını altına dönüştürsün. Gelsin, parasını TL’ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın. Altın değer kazansın. Ne lüzum var gideceğiz, dövize değer kazandıracağız?" dedi.

Haberin Devamı

Şehir içinde faaliyet gösteren ikinci el oto galerilerinin taşınması için Akyurt’ta kurulan ve Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı, asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla destek verdiği Otonomi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hizmete açıldı.

##$HABER_1435986$##

Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde inşa edilen Otonomi’nin açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, 2002 yılında Türkiye’de 8,5 milyon araç varken, bugün araç sayısının 21 milyona çıktığını söyledi. Bu rakamın, piyasanın canlı olduğunun bir göstergesi olduğunu belirten Yıldırım, "Türkiye büyüyor. Türkiye ile birlikte şehirler de büyüyor. Bugünün Türkiye’si dünyanın 20 ekonomisinin içinde. Artık uluslararası piyasalarda birçok alanda ülkemizin önemi artmaya devam ediyor. Sadece büyümüyoruz, etrafımızdaki mazlum ve mağdur milyonlarca kardeşimize de kucak açıp, destek oluyoruz. Türkiye’de otomotiv sektörü yıllar geçtikçe büyümeye devam ediyor. 2002’de Türkiye’de 8,5 milyon araç vardı. Şimdi 21 milyon, neredeyse 3 katına yaklaşmış. Bu büyümeyi, refahı gösteriyor. Bu rakam piyasanın ne kadar canlı olduğunu açıkça ortaya koyuyor" diye konuştu.

TÜRKİYE, 14 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE’DEN 3 KAT DAHA ZENGİN

Haberin Devamı

Otonomi Otomotiv Merkezi’nin açılış töreninde hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen trafikte olan otomobillerin 4’te 1’inin 20 yaşın üzerinde olduğunu söyledi. Vatandaşın otomobil alma imkanının, geçmişe göre 3 kat daha fazla olduğunu belirten Erdoğan, "Artık Türkiye birey olarak zenginleşiyor. Bugünkü Türkiye 14 yıl önceki Türkiye’den 3 kat daha zengindir. Kim ne derse desin. Halep oradaysa arşın burada. Bugün herhangi bir vatandaşımızın otomobil alma imkanı geçmişe göre 3 kat daha fazladır. Sadece otomobil almak kolaylaşmadı, otomobil kullanmak da kolaylaştı. Şu anda 24 bin kilometre bölünmüş yolumuz var" ifadelerini kullandı.

"30 BÜYÜKŞEHİR YAPTIK, BÜYÜYORUZ"

Büyükşehir sayısı üzerinden Türkiye’nin gelişmesine ve büyümesine dikkat çeken Erdoğan, "14 sene önce havalimanı var mıydı? Bir ucube vardı burada ama ondan sonra buraya bu modern havalimanı inşa edildi. Şimdi bir başkente geldiğini anlıyorsun. Ankara bunu yakaladı. İstanbul bunu yakaladı. Şu andaki büyükşehirlerimize bakın. Niye 30 tane büyükşehir yaptık? Bundan dolayı. Gelişiyoruz, büyüyoruz dedik" dedi.

"BİRİLERİNİN BU ÜLKEDE DARBE YAPMAK GİBİ DERDİ VAR"

Birilerinin Türkiye’de darbe yapmak gibi bir derdi olduğunu savunan Erdoğan, "Demir yoluyla, hava yoluyla, kara yoluyla her yer gelişiyor. Bu bir aşk işidir aşk. Derdiniz, aşkınız varsa bunu yaparsınız. Siz dertlisiniz, aşkınız var; birilerinin de bu ülkede darbe yapmak gibi bir derdi var. Onlar darbe yapmak için yola çıktılar. Benim milletim de aşkının, derdinin gereğini onlara meydanlara çıkarak gösterdi. Siz, dünyaya örneksiniz. Bunu ispat ettiniz" açıklamasında bulundu.

"AYNI ŞEYİ YİNE SÖYLÜYORUM, TEĞET GEÇECEK"

Döviz kurlarında yaşanan artışa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu, böyle oldu. Ne olursa olsun. Ben milletime şunu hatırlatıyorum. Sevgili milletim, sizleri Allah için seviyorum. Yastığının altında döviz olanlar, gelsin parasını altına dönüştürsün. Gelsin, parasını TL’ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın. Altın değer kazansın. Ne lüzum var gideceğiz, dövize değer kazandıracağız? Gelin bunu yapın. Bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır. Hiç endişe etmeyin. Bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar. 2007-2008’de de yaptılar, o zaman ne dedim? Teğet geçecek, dedim. Aynı şeyi yine söylüyorum. Teğet geçecek"

Haberin Devamı

’FAİZ’ ELEŞTİRİSİ: YÜKSEK FAİZ, FİNANS SEKTÖRÜNÜ İHYA EDER

Türkiye’de faiz oranlarının yüksek olduğunu belirten Erdoğan, "İnşallah faiz noktasında da arkadaşlarıma da aynı şeyi söyledim. Faizi düşürmekten başka çare yok, diyorum. Yine aynı şeyi söylüyorum. Biz dünyaya bakalım. Amerika’da faiz yüksek mi? Japonya’da, Avrupa’da yüksek mi? Peki onlarda bu kadar düşük de biz niye 14, 15, 16’larda dolaşıyoruz? Biz düşük faizle yatırımcının önünü açacağız. Yüksek faiz, finans sektörünü ihya eder. Bunu aynı zamanda kamu bankaları için de söylüyorum" diye konuştu.

"BUGÜNKÜ TERCİHLERİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ ASRI ŞEKİLLENDİRECEK"

Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu dönemin, Kurtuluş Savaşı dönemi kadar önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi tarihi bir dönüm noktasında verdiğimiz mücadeleyi unutmayın. En az Kurtuluş Savaşı dönemi kadar önemlidir. Nasıl Kurtuluş Savaşı’nın ardından yaptığımız tercihler, sonraki bir asırlık dönemimizi biçimlendirdiyse bugünkü tercihlerimiz de önümüzdeki bir asrı şekillendirecektir"


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.062 Değişim: 2,90% Hacim : 79.482 Mio.TL Son veri saati : 17:10
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.071
Açılış: 8.864
32,3142 Değişim: 0,20%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,1089 Değişim: -0,04%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.292,31 Değişim: 0,65%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.