Başbakan'dan bankalara 'faiz' uyarısı

22.06.2017 - 09:07 | Son Güncelleme :
Başbakan'dan bankalara 'faiz' uyarısı | Ekonomi Haberleri

Başbakan Yıldırım bankaları makul bir faiz oranı konusunda uyardı; Yargıda şikayet konularında değişiklik için ana muhalefeti parlamentoya çağırdı.

Başbakan Binali Yıldırım bankaları makul bir faiz oranı uygulamaları konusunda uyararak hükümetin elinde araç olduğunu söyledi. Ayrıca Adalet yürüyüşünde olan Ana muhalefet Partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğluna seslenen Yıldırım, yargı konusundaki şikayetlerin parlamentoda takipçisi olunması gerektiğini belirterek kendilerinin de bazı şikayetleri olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

NTV'de yer alan habere göre İSO Meclis Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yıldırım, bankalara dönük olarak yaptığı konuşmasında "Tren kalkıyor hareketten önce son çağrıyı yapıyorum ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz veya biz bunun tedbirini alırız. Bunu bankacılarımız bir tehdit olarak algılamasın. Elimizde araçlarımız var. Ellerinden parayı falan alacak değiliz. Aracımız olduğunu bilsinler" dedi.

Yıldırım, 2016'nın en zor yıl olduğuna dikkati çekerek, darbe teşebbüsüne rağmen büyümenin sürdüğünü vurguladı.

AR-ge konusuna da değinen Yıldırım, Ar-Ge'ye ayrılan payı Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 3'üne kadar yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Yıldırım, "'Ar-Ge bütçesini artıralım' demekle olmaz. İş adamları, sizin, buraya yapılan harcamaları fuzuli harcama olarak görme lüksünüz yok. Eğer yarışta öne geçmek istiyorsanız farklı olmanız lazım. Farklılığı nasıl sağlayacaksınız?.."diye konuştu.

Kıdem tazminatı konusuna da değinen Yıldırım, "Kıdem tazminatı, önemli konu. Burada prensibimiz çok açık, bu işin taraflarını bir araya getirip uzlaşma sağlayıncaya kadar gayret etmemiz lazım. Maksat üzüm yemek. Bunun için de anlaşacağız, anlatacağız..."dedi.

Yargı ve adaletten şikayetler konusunda ise Yıldırım, "Memnun olan yok. Kimisi yollara düşüyor, kimisi kararları beğenmiyor. Beğensek de beğenmesek de yargı, adalet hepimize lazım. Adalet devletin temeli... Ben çocukken ilçeye giderdim, kaymakamlığın bodrum katında adliye olurdu. Orada istida yazdırırdık babamla katiplere. Hep şöyle düşünürdüm; adalet mülkün temeli demek, bodrum katta bunların yeri burada demek. Öyle anlardım. O zaman mülkün de devlet olduğunu tam kavrayamamıştık, çocuktuk. Şimdi biz onu temelden çıkardık, saraylara taşıdık. Bu işin zarfı. İçerik, mazruf, düzelmesi için zamana ihtiyacımız var. Şikayetimiz var ama imkansız değil. Düzeltebiliriz."

Haberin Devamı

Yıldırım, yargının bazı dönemlerde örselendiğini anlattı. Yıldırım, yargının yeniden güven kazanması için yapılması gereken şeylerin belli olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Mahkeme kararı bizi mutlu etmeyebilir. O kanun orada yazılı olduğu ve o hükümler yazılı olduğu müddetçe ona rıza göstermemiz lazım. Ne yapacağız? Değiştireceğiz. Maksat o yargılamadan hasıl olmuyorsa yasayı değiştireceğiz. Bunun yolu da parlamentodur, yol değildir. Yollara düşmek değildir. Çalışıp çabalayıp değiştireceğiz. Ana muhalefet partisi, iktidar alternatifi parti onun başkanının yapması gereken parlamentoda bu meselenin takipçisi olmasıdır. Biz de şikayetçiyiz. Sadece o şikayetçi değil..."

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasından dolayı 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark'tan İstanbul Maltepe Cezaevi'ne yürüme kararı almış ve 15 Haziran'da başlayan yürüyüşüne devam ediyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.645 Değişim: 0,00% Hacim : 104.170 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.645 22.04.2024 Yüksek 9.832
Açılış: 9.795
32,5451 Değişim: -0,01%
Düşük 32,4973 24.04.2024 Yüksek 32,5666
Açılış: 32,5468
34,8899 Değişim: 0,07%
Düşük 34,7749 24.04.2024 Yüksek 34,9612
Açılış: 34,8658
2.433,92 Değişim: 0,16%
Düşük 2.422,33 24.04.2024 Yüksek 2.436,09
Açılış: 2.430,12
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.