"Almanya ile ticaret artarak devam edecek"

26.10.2018 - 09:12 | Son Güncelleme :
"Almanya ile ticaret artarak devam edecek" | Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanı Pekcan, Türkiye'deki Alman yatırımlarının toplamının 9,3 milyar dolar olduğunu belirterek, "Bugünden sonra o da zıplayacak. İnşallah ticaretimiz, ihracatımız da artarak devam edecek" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier tarafından JW Marriott Otel'de verilen resepsiyonda, Bakan Altmaier ile beraber çok verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini, Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) anlaşmasını imzaladıklarını söyledi.

JETCO'nun her sene yapılmasına karar verdiklerini, bunun için alt çalışma grupları kurulması ve bu çalışma gruplarının sektörel bazda çalışması yönünde hemfikir olduklarını kaydeden Pekcan, "Bizim bakanlığımızda Almanya ile ilgili bir kişi atanacak, onların bakanlığında da Türkiye ile ilgili bir kişiyi atayacaklar. Ayrıca birer de değişim programı uygulayacağız. Birer sene elemanlarımız birbirlerimizin bakanlığında çalışacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Pekcan, iş adamları ile de toplantılar yaptıklarına işaret ederek, Türkiye olarak Almanya ile iş birliğinin artırılması ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde hemfikir olduklarını vurguladı.

##$HABER_1450078$##

AA'nın haberine göre; Almanya'nın Türkiye'nin en büyük ticari ortaklarından biri olduğunu vurgulayan Pekcan, şöyle devam etti:

"Almanya bizim en yüksek ihracat yaptığımız ülke. En çok ithalat yaptığımız da ikinci ülke. Yaklaşık 36,5 milyar dolarlık ticaret hacmimimiz var. Türkiye'deki Alman yatırımlarının toplamı 9,3 milyar dolar ve bugünden sonra o da zıplayacak. İnşallah ticaretimiz, ihracatımız da artarak devam edecek. Müşterek intibamız da daha çok katma değer yaratan, daha teknoloji odaklı projelerde, daha vizyoner projelerde iş birliği yapmak. Buralarda da sizlerin desteklerine ihtiyacımız var. Bizler bakanlık olarak sizin önünüzü açmak, sizin önünüzdeki engelleri ve bürokrasiyi kaldırmak için her türlü desteğe, teşviğe hazırız. Hayırlı olsun."

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'YE BÜYÜK TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ"

Bakan Altmaier de Türk-Alman ilişkilerinin gelişmesi için çalışacağını vurgulayarak, Türkiye ve Almanya arasında jeostratejik menfaatler bulunduğuna işaret etti.

Türkiye ile Almanya arasında 200 yılı aşkın derin bir ilişki bulunduğunun altını çizen Altmaier, iki ülke ticareti ve sanayi politikalarının geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Altmaier, JETCO toplantılarının geliştirilmesi için 5 yıl beklediklerini belirterek, "Bugün uzlaşı sağladığımız konulardan bir tanesi de bugün itibarıyla JETCO'nun düzenli olarak bir araya gelmesi, çalışma gruplarının oluşturulması ve düzenli olarak istişarelerde bulunmaları. Eğer bu sözümüzün arkasında durabilirsek, önümüzdeki 3 ay, 5 yılda başardığımızdan çok daha fazlasını başaracağız." dedi.

Türkiye'de son 20 yıl içinde özellikle ekonomide esaslı değişimler olduğunu ve çok nitelikli insanlar yetiştiğini kaydeden Altmaier, şöyle devam etti:

"Türkiye şu anda bir çok alanda değişim noktasında. Örneğin yenilenebilir enerji alanında bir dönüşüm yaşanıyor. Ekonomi alanında da ciddi bir büyüme oranı mevcut. Bu büyüme oranını başka ülkelerde göremezsiniz.

Dolayısıyla biz bu gelişmelerden dolayı gururluyuz. Bizim desteğimizle de iş birliğimizle de buradaki gelişmelerde payımız olduğunu ifade edebiliriz. Ancak sizin de gururlanmanız gerekiyor. Zira jeostratejik olarak özellikle son dönemlerde yaşanan gelişmelerden dolayı Türkiye'ye büyük teşekkür borçluyuz. İdlib'de ateşkes sağlandı Bu sayede yüzbinlerce insanın hayatı kurtarıldı. Sadece o alanda değil. İş birliği olan mülteci akını konusunda da istikrar için iki ülke birlikte çalışmalarda bulundu ve bunda da başarılar sağlandı."


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.530 Değişim: -0,18% Hacim : 98.654 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.504 17.04.2024 Yüksek 9.717
Açılış: 9.617
32,5101 Değişim: 0,19%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5314
Açılış: 32,4475
34,8252 Değişim: 0,30%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8634
Açılış: 34,721
2.477,50 Değişim: 0,62%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.480,61
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.