"Adım adım hedeflere ulaşacağız”

25.11.2018 - 10:09 | Son Güncelleme :
"Adım adım hedeflere ulaşacağız” | Ekonomi Haberleri

30 yıl önce elinde bir çantayla yurtdışına gidip şu anda yüzlerce milyon dolarlık ticarete imza atan işadamları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hep birlikte dünya kazan biz kepçe misali dolaşacağız, kendimizi anlatacağız. Adım adım hedeflere ulaşacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Expo kapanış töreninde konuştu. Türkiye’nin imkanlarının ve potansiyelinin yurtdışında yeteri kadar tanıtılmadığını düşündüğünü ifade eden Erdoğan, “Ama asıl önemli olan sizlerin çabalarıdır. Çünkü işadamları birbirinin dilinden daha iyi anlar. Bugün aramızda bundan 10, 20, 30 yıl önce elinde bir çantayla yurtdışına gidip, şu anda yüzlerce milyon dolarlık ticarete imza atan arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Malumunuz bizim ‘gitmesek de, görmesek de o köy bizim köyümüzdür’ nakaratında bir türkümüze vardır. İşte ticarette ve siyasette işler öyle olmuyor. Gitmediğiniz de, görmediğinizde, oturup konuşmadığınızda, çağırıp misafir etmediğinizde elinize hiçbir şey geçmiyor. Bunun için hep birlikte, ‘dünya kazan biz kepçe’ misali dolaşacağız, kendimizi anlatacağız ve inşallah adım adım hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEDEFLERDE KARARLIYIZ

Türkiye’nin bu dönemde küresel finans krizine ve darbe girişimine rağmen yılda ortalama yüzde 5.8 büyüdüğüne dikkat çeken Tayyip Erdoğan, “Turizmde tarihi rekor kırarak 40 milyon ziyaretçinin üzerine çıkıyoruz. Eğitime ayrılan kamu kaynağını 10 milyar liradan, 120 milyarın üzerine çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Her doğan genel sağlık sigortasıyla doğuyor. Bugün Amerika sağlık sigortasını halledememiştir. Ama biz bunların hepsinin önündeyiz. Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56’ya çıkardık. İstanbul Havalimanı sayesinde bu sektördeki gücümüzü çok farklı seviyeye yükselttik. Enerji alanında kalkınmanın temel unsuru olan enerjide kurulu gücümüzü 32 bin megavattan 88 bin megavata yükselttik. Biz ülkemizi 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek istiyoruz. Hedefimize ulaşmakta kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘YAPI TASARRUF SİSTEMİ FONU’

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, geniş ve yayılmacı bir platforma geçişin 5 aşamalı planını öngördüklerini dile getirdi. Bunları sermayenin millileştirilmesi, sermayenin olgunlaştırılması ve ıslahı, sermayede senkronizasyonu, sermayedeki kutuplaşmanın giderilmesi ve akreditasyon olarak sıralayan Kaan, şöyle devam etti: “Büyümek isteyen girişimciler ve start-up projeler için Girişim Sermayesi Fonu, tarımda kendine yetebilmek ve tarımda 4.0’ı gerçekleştirebilmek için Gıda-tarım ve Teknolojileri Fonu, konut sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenleri kredi faizi yükünden kurtarmak için Yapı Tasarruf Sistemi Fonu, ara malı ithalatını en aza indirmek ve yerli-milli üretimi desteklemek için Kooperatif Finans Sistemi, tarım, hayvancılık, enerji ve çevre alanlarına entegre etmek ve tarımda verimliliği artırmak için biyogaz Organik ve Organomineral Gübre Tesisleri Projesi, büyümek isteyen ancak küçük sanayi bölgeleri ve OSB’ler arasına sıkışmış KOBİ’leri büyütmek için Orta Ölçekli Sanayi Bölgeleri kurmaktayız. Güvenli gayrimenkul alım-satımı için Gayrimenkul Borsası (GABORAS) da geliyor.”

YENİ BİR ALTERNATİF

MÜSİAD’ın faizsiz konut finansman sitemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizsiz konut finansman projesini kendi alanında yeni bir alternatif olarak değerlendiriyorum. MÜSİAD attığı her adımda hem kendisi hem ülkemiz, işbirliği halinde olduğu şirketleri destekleyen bir yaklaşımla hareket ediyor. MÜSİAD işte bu farkı projeleriyle dünyanın 85 ülkesine yayılan ofisleriyle, komisyonları ve kurullarıyla gençlere ve kadınlara yönelik özel çalışmalarıyla en özel şekilde yansıtan kurumlarımızdan biridir” dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.142 Değişim: 0,69% Hacim : 93.769 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3827 Değişim: 0,20%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0213 Değişim: -0,12%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,65 Değişim: 0,27%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.