Borsa İstanbul Özel Pazar’da yeni bir yatırım

17.08.2016 - 15:52 | Son Güncelleme :
Borsa İstanbul Özel Pazar’da yeni bir yatırım | Borsa İstanbul Haberleri

Echo Pos Perakende Sektörüne hız ve verimlilik kazandıracak.

- Teknolojik girişimleri yatırımcılarla buluşturma misyonu ile hareket eden Borsa İstanbul Özel Pazar, hızlı girdiği 2016 yılına yeni bir yatırım ile devam ediyor.

- Güçlü dağıtım kanalları ağı ile ihtiyaca yönelik çözümler sunan Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, ödeme sistemleri ve otomasyon alanının öncü firmalarından Robotpos ile ortak bir girişimi Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden yatırımla hayata geçirdi.

Haberin Devamı

- Echo Pos adı verilen yeni şirket, Perakende Sektöründe etkili bir çözüm ortağı olmayı ve firmalara ödeme sistemlerinde hız ve verimlilik kazandırmayı hedefliyor.

Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Borsa İstanbul Özel Pazar’da yeni bir yatırım daha gerçekleşti. Aktif Bank’ın Echo Pos firmasına gerçekleştirdiği yatırım Borsa İstanbul Özel Pazar’da 2016 yılının 8. Yatırımı oldu.

Perakende Sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ödeme sistemleri çözüm ortağı olmak üzere Aktif Bank ve Robotpos işbirliğinde kurulan Echo Pos, 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü, Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong Töreni ile faaliyete geçti.

Organize perakende sektörü ve KOBİ’ler için çözüm ortağı olmayı hedefleyen Echo Pos, öncelikle perakende zinciri işyerlerinde, ön ve arka ofislerde ödeme sistemleri ve otomasyon çözümleri sunacak. Echo Pos, müşterisi olan iş yerlerine ödeme sistemlerinin yanı sıra stok takibi, satış, sipariş takibi ve karlılık takibi gibi süreçleri çok daha pratik, hızlı ve verimli şekilde sunacak. Organize perakende zincirleri için Windows; küçük ve orta ölçekli işletmeler için ise Android tabanlı sistemler kullanan Echo Pos’la firmalar müşterilerine tablet üzerinden de hizmet sunabilecek. Sistem ayrıca, kullanıcılara kampanya takibi ve ciro takibi yapma imkanı da sağlıyor.

Haberin Devamı

Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, “Bölgemizdeki en likit ve gelişmiş Borsa olan Borsa İstanbul tarafından 2014 yılında girişimci ve yatırımcıları bir araya getiren web bazlı ve üyelere açık bir platform olan Özel Pazar kuruldu. Özel Pazar sadece bir alım-satım platformu olarak değil, girişimcilere ihtiyaç duydukları mentorluk ve ilişki ağını (network), yanı sıra daha önce yatırım yapmış olan yatırımcılara portföylerinden çıkış yapma imkânını da sağlıyor.

Bugün itibariyle üye olan 221 girişimci şirketimizin %45’i bilgi teknolojileri sektöründe olan Özel Pazar’da kısa sürede 357 üyeye ulaştık. 108 adet yatırımcımızın 65’i Bireysel Katılım Yatırımcıları da dâhil olmak üzere nitelikli melek yatırımcı, 32’si ise Türkiye’deki ve yurt dışındaki kurumsal yatırımcılar olarak yer alıyor.

Özel Pazar’da şu ana kadar 11 adet yatırım anlaşması gerçekleşip, üye şirketlere 10 milyon dolara yakın sermaye finansmanı sağlanmış oldu. ”dedi.

Gong Töreninde bir açıklama yapan Aktif Bank CEO’su Dr. Serdar Sümer, dağıtım kanalları ağını genişleterek farklı kesimlerden, farklı müşterilere hizmet götürme yaklaşımı doğrultusunda yatırımlara devam ettiklerini belirterek, Echo Pos ile perakende sektörü ve KOBİ’ler için katma değerli bir hizmet daha ürettiklerini söyledi. Sümer, “Tüm faaliyet alanlarımızda benimsediğimiz “Yeni Nesil Bankacılık” yaklaşımımızın temelinde; kendi iş yapış biçimimizden yola çıkarak sektörün ve müşterilerin daha kapsamlı ve verimli iş yapabilmelerini sağlayacak çözümlerin üretilmesi yer alıyor. Şubeleşerek değil alternatif dağıtım kanallarıyla daha fazla ihtiyaca daha kesin çözümler sunmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de teknoloji ve inovasyona odaklanıyoruz. Echo Pos, bu bağlamda özellikle KOBi ve perakende zinciri işyerlerinde müşterilerimize daha verimli ve kazançlı bir iş modeli oluşturmalarında ve müşteri memnuniyetini artırmalarında yardımcı olacak bir sistem olarak hayata geçti. Ortaklığımızın bankamıza, Robotpos’a ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Robotpos Genel Müdürü Burhan Yıldız ise, “Kişiselleştirme, Kolaylaştırma, Kazandırma’’ anahtar kelimeleri ile Kurum ve Kobilerin iş süreçlerine katma değerli çözümler üretiyoruz.

Değişen ve gelişen piyasa koşullarında perakendecilerimizi, rekabet ortamında bir adım daha önde tutmak için kurulan yenilikçi ve yüksek katma değerli bir iş modeline sahip Echo Pos projesinde yer almak bizleri son derece heyecanlandırıyor. İş birliğimizin, gerek değerli iş ortağımız Aktif Bank, gerekse sektörümüz için hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul Özel Pazar Hakkında

Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Özel Pazar, şirketlere SPK mevzuatından muaf olarak finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkanlarını sunuyor. Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) ve Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı (EBAN) tarafından “Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa” ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle 2014 yılında düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Yılın En İnovatif Girişimi ödülüne layık görülmüştür. Özel Pazar sayesinde hem erken aşama Yeni Girişimler, hem de girişiminde yol kat ederek belirli bir büyüklüğe erişmiş Yükselen Girişimler, nitelikli bireysel, kurumsal ya da lisanslı melek yatırımcılara doğrudan erişim imkânı buluyor. Pazar’da, ortaklık ve pay alım-satım sürecinde ihtiyaç duyulan hukuki ve finansal danışmanlık gibi birçok konuda şirketler ile yatırımcılara destek olacak Servis Sağlayıcılar ve Aracılar ile Borsa İstanbul’un anlaşmalı çözüm ortakları da yer almakta olup, gerekli olan tüm hizmetler www.bistozelpazar.com platformundan sunuluyor. Özel Pazar’da, Kasım 2014’te kurulmasından bu yana toplam 11 işlem gerçekleşti ve şirketlere 10 milyon dolara yakın yatırım yapıldı. www.bistozelpazar.com

Aktif Bank Hakkında

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası konumundaki Aktif Bank, perakende bankacılık, kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve özel bankacılık alanlarında faaliyet göstermektedir. Şubesiz bankacılık iş modeli çerçevesinde faaliyetlerini alternatif dağıtım kanalları üzerinden sürdüren Aktif Bank ve 50 milyonluk bir nüfusa akıllı şehir hizmetleri sunan, 1.5 milyar kez kartlı ulaşım işlemine aracılık eden, 1 milyon yeni banka kartı üretimi, 10 milyona yakın ödeme işlemi, 1 milyondan fazla para transferi gerçekleştiren ve 150,000’den fazla bireysel kredi ve sigorta poliçesi satışı yapan bir kurum haline gelmiştir. Aktif Bank’ın başarılarının bir yansıması olarak son 5 yılda aralarında “Dünyanın En Yenilikçi Bankası Ödülü” de bulunan 97 adet uluslararası ödülü bulunmaktadır.

Robotpos Hakkında

Gıda ve perakende sektörlerinde uzmanlaşmak üzere 2003 yılında kurulan firmamız, ilk günkü heyecanı ile kendini geliştirme hevesini hiç kaybetmeden sektörün önde gelen firmalarına uçtan uca yönetim çözümleri üretmektedir.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.448 Değişim: -0,80% Hacim : 21.500 Mio.TL Son veri saati : 11:03
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.488
Açılış: 9.431
32,6000 Değişim: 0,39%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7945 Değişim: 0,18%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.499,02 Değişim: 0,58%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.