Borsa İstanbul’da gong Şok Marketler için çaldı

18.05.2018 - 15:03 | Son Güncelleme :
Borsa İstanbul’da gong Şok Marketler için çaldı | Borsa İstanbul Haberleri

Son 10 yılın en büyük halka arzlarından birini gerçekleştiren Şok Marketler A.Ş. 18 Mayıs itibariyle SOKM koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Gong töreninde konuşan Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel, “Modern perakendecilikte farkını gösteren Şok’un başarısı ve ulaştığı nokta gurur verici” dedi.

Hem yabancı hem de yerli yatırımcıların 1 milyar dolarlık taleple yoğun ilgi gösterdiği, 2,3 milyar TL ile Türkiye’nin en büyük halka arzlarından biri olan Şok Marketler, 18 Mayıs sabahında düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da SOKM koduyla 10,5 TL hisse fiyatıyla işlem görmeye başladı.(1)

Şok Marketler’in hisse paylarının işlem görmeye başlaması nedeniyle Borsa İstanbul’da düzenlenen gong törenine; Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Genel Müdürü Murat Çetinkaya, Yıldız Holding Strateji ve Büyüme Başkanı Nurtaç Afridi, Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Mustafa Tercan, Şok Marketler Tic. A.Ş. CEO’su Uğur Demirel, Şok Marketler ortakları ve çalışanların yanı sıra halka arzda görev alan yerli ve yabancı bankalar da katıldı.

Haberin Devamı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Genesis, Schroder Investment, Blackrock, Neuberger and Berman ve GIC Private Limited gibi global yatırım şirketlerinin de aralarında bulunduğu güçlü yabancı ve yerli yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Şok Marketler hisselerine yurtdışından 1,8 kat, yurtiçinden ise ortalama 2,4 kat talep geldi. İşlem yurt içinde Garanti Yatırım liderliğinde, Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde gerçekleştirilirken yurtdışında ise Ünlü & Co, BofA Merrill Lynch, Credit Suisse ile J.P. Morgan Eş Global Koordinatörler, Citigroup ile UniCredit Bank ise Eş Talep Toplayıcı olarak yer aldı.

Gong töreninde konuşan Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel, Şok Marketler’in halka arz ile daha da güçlendiğini belirterek, “Şok Marketler 2015’ten bu yana özgün bir format ve sağlam bir stratejiyle büyüyor. Bugün geldiğimiz başarıyla yurtdışından 1,95 milyar TL’lik yatırımı Türkiye’ye getirdiğimiz için gurur duyuyoruz. Şok Marketler’in tüm yönetim ekibi ve çalışanları her zaman olduğu gibi yeni dönemde de müşteri ve yatırımcı memnuniyetini en üst seviyeye taşıma sorumluluğuyla çalışmaya devam edecektir.”dedi.

Haberin Devamı

“ŞOK MARKETLER’İN BAŞARISI GURUR VERİYOR”

Gong töreninde konuşan Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün şirketimiz için çok anlamlı ve tarihi bir gün. Bu kilometre taşını Türk modern perakendeciliğin gelişmesi için önemli bir adım olarak görüyoruz. Şok Marketler halka arzı son yıllarda Türkiye'de yapılan en büyük halka arzlardan biri. Şok Marketler farkını doğru konumlandırmayla ortaya koyarak, müşterisinin taleplerini iyi bilen, onların ihtiyaçlarını karşılayan, ‘Yeter De Artar’ diyerek bütçelerini düşünen bir perakende zinciri kimliğiyle Türkiye’nin modern gıda perakendeciliğine yeni bir soluk getirdi. Şok markasını bu güne taşıyan, Türkiye’nin hasılat(2) bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende zincirini ortaya çıkaran 24.255 Şok Marketler çalışanına tüm emekleri için yürekten teşekkür ediyorum.”

ŞOK, YILDIZ HOLDİNG’İN 7’İNCİ HALKA AÇIK ŞİRKETİ

Şok Marketler’in 2016’da Türkiye’nin 39. büyük şirketi olduğuna dikkat çeken Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Mustafa Tercan, “Yıldız Holding olarak, sektördeki gelişimi ve Türkiye’nin potansiyelini çok önceden gördük. Şok Marketleri satın aldığımız 2011 yılından bu yana büyük bir değişim ve dönüşümle, şirketimizin sağlıklı büyümesi için çalıştık. 2011 yılında 1.200 mağazası olan şirketimiz her gün 3 mağaza açarak bugün Türkiye’nin 81 ilinde 5.500 mağaza sayısına ulaştı. 2012-2017 arasında cirosunu 7 kat büyüttü. Bu büyüme hedeflerimiz ileriye doğru devam edecek. Türkiye’de modern perakendeciliğin geleceğine olan inancımızla, ortaklarımızla birlikte sektörün en önemli yatırımcılarından biri haline geldik. Ayrıca saygın uluslararası yatırımcıların hisselerimize olan yoğun talebi modern perakendeciliğe inancımızı doğrulamaktadır. Şok Marketler, halka arz sonrası güçlü öz kaynak ve istikrarlı büyüme trendi ile gıda perakendeciliği alanında sürdürülebilir büyümesini devam ettirecek, Türkiye ekonomisi için çalışmaya, istihdam sağlamaya devam edecek. Bu halka arzla Türkiye’ye 1,95 milyar TL yabancı sermaye getirerek ülke ekonomisine katkı sağladık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Şok Marketler, Yıldız Holding’in Ülker Bisküvi, Gözde Girişim, Makine Takım, Bizim Toptan, Kerevitaş ve Ufuk Yatırım’dan sonra Borsa İstanbul’da işlem gören 7’inci şirketi oldu.

Halka arzın başarısının, sermaye piyasasının Şok Marketler’e olan güvenini açıkça gösterdiğini ifade eden Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Genel Müdürü Murat Çetinkaya “Bu tip sermaye piyasası ihraçlarının yerel ve küresel aşırı dalgalı piyasa koşullarında yapılabiliyor olması ülkemiz piyasalarının gücünü, varlıklarımızın kalitesini göstermesi bakımından çok önemlidir. Biz de Borsa İstanbul yönetimi olarak 2017 yılının ikinci yarısında, bu koşullarda açıklanabilir sebeplerle eksi özsermayede olan ve fakat faaliyet kârlılığı olan, yatırım yapan şirketlerin Borsamıza kote olabilmesinin önünü açan bazı mevzuat değişiklikleri yapmıştık.

Şok Marketler A.Ş. halka arz süreci yeni mevzuatın imkânları açısından Borsa, SPK ve ihraçcı şirketler için iyi bir tecrübe, vaka analizi oldu. Amerikan tahvil faiz oranlarının %2,8’lerden %3,15’lere geldiği bir süreçte, yani ulusal ve uluslararası ortamda volatilitenin arttığı bir dönemde gerçekleşen bu işlem bardağın dolu tarafından bakıldığında, zor zamanlarda da amacına ulaşan derin bir sermaye piyasasına işaret ediyor.” diye konuştu.

 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.071 Değişim: -0,10% Hacim : 39.221 Mio.TL Son veri saati : 12:25
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3761 Değişim: 0,18%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
34,9793 Değişim: -0,24%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,87 Değişim: 0,24%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.