Bitcoin için alternatif ödeme kanalı

25.05.2016 - 15:22 | Son Güncelleme :
Bitcoin için alternatif ödeme kanalı | Bitcoin Haberleri

Dijital para birimi Bitcoin, popüler olmasının yanında çok yavaş işleyen ödeme işlemleri nedeniyle alışverişlerde büyük sorun yaratıyordu. Şimdi bu soruna kısmi bir çözüm geliyor.

Dijital para birimleri online alışverişlerde giderek daha fazla tercih ediliyor. Takip edilemeyen yapısı nedeniyle farklı alanlarda büyük ilgi de gören Bitcoin’in en büyük handikabı ise alışverişte el değiştiren Bitcoin’in alıcının cüzdanından alıp satıcının cüzdanına geçirirken yaşanan zaman kaybı.

Sistemin çok ağır işlemesi nedeniyle para transflerinin onlarca dakikayla ifade edilmeye başlaması, Bitcoin’in geleceği açısından büyük tehlike oluşturuyor. Alışverişte harcanan paranın, satıcının hesabına transfer edilmeden başka bir alışverişte kullanılma tehlikesi de bulunuyor. Bu da online alışverişlerde sorun yaratıyor. Para transferi işleminin giderek yavaşlaması ve blokchain sisteminin yapısı gereği, yeni Bitcoin’leri hesaplamanın daha da zor olması nedeniyle, para transferi işlemlerinin giderek yavaşlaması da sorunun gelecekte de kolayca çözülemeyeceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Bitcoin cüzdanı olarak hizmet veren Blockchain şimdi bu sorunu gidermek için kısmi bir çözüm hazırlığı içinde. Thunder isimli açık kaynak kodlu alternatif bir ağ yaratan Blockchain, Bitcoin sahiplerinin Thunder üzerinde para transferi yapmasına imkan tanıyor. Bu transferler Bitcoin’in ana zincir ağına işlenmemiş oluyor, dolayısıyla para resmen transfer edilmemiş oluyor ancak kullanıcıların Blockchain cüzdanlarından çıkarak, önceki alışverişlere gönderilmesi gerekirken yanlışlıkla başka işlemlerde harcanması önlenmiş oluyor. Thunder üzerinde yapılan transfer işlemleri ana zincir üzerinde onaylandığında, kullanıcıların Blockchain cüzdanlarına kaydediliyor.

Bağımsız Thunder sunucularında saniyede 100 bin adete kadar alışverişi işlemek mümkün oluyor. Böylece alışverişlerde Bitcoin’lerin birbirine karışmasına fırsat vermeden para tarafların Thunder cüzdanları arasında değiş tokuş yapılıyor. Bitcoin zinciri içinde alışveriş onaylandığında ise para, Blockchain cüzdanlarna kaydediliyor. Saniyede 100 bin işlem ise çok güçlü bir performans. Dünya çapında işlem yapan Visa’nun sunucuları saniyede 2000 kadar alışverişi işleyebiliyor ve bu kapasite saniyede 56 bine kadar çıkabiliyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.