"Bu şirketler borsaya gelmesin"

22.11.2017 - 13:17 | Son Güncelleme :
"Bu şirketler borsaya gelmesin" | Borsa Haberleri

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Belli ölçeği yakalayamayan firmaların borsaya gelmesini istemiyoruz; Varlık Fonu yönetiminde Borsa İstanbul olarak Girişim Sermayesi Fonu'nu ayırdık, girişimcileri destekleyeceğiz" dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, belli bir ölçeğin üzerindeki firmaların halka arzını tercih ettiklerini; ölçeği yakalayamayan firmaları ise borsaya gelmeleri yerine daha özel pazarlar ve alternatif fonlarla destekleme yoluna gitmek istediklerini söyledi.

Karadağ, bu kapsamda Varlık Fonu'nun yönetiminde Borsa İstanbul Grubu olarak Girişim Sermayesi Fonu'nu ayırarak girişimcileri destekleme yoluna gideceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nde konuşan Karadağ, "Karşımızda 2011 sonrası başlayan halka arz seferberliği ve yanlış ölçekte borsaya kote edilen bolca başarısız örnek var. Açıklamalarımda da yanlış ölçekte borsaya gelmenin doğru bir model olmadığını ve işletmelerimize doğru katkılar sağlamadığını hep öne sürdüm... Ölçeği yakalayamayan firmaların borsamıza gelmelerini istemiyoruz. Doğru ürünlerle doğru yöntemlerle onları hazırlamamız gerekiyor" dedi ve ekledi:

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

"Gelişen işletmeler pazarında kendi dinamikleri ile belki bir yere gelecek firmaları borsaya açarak yoğun bir regülasyon, denetim ve sıkıntı ile başbaşa bırakıyoruz. Doğru fonlama ve doğru kurumsallık enjekte edemediğimiz için başarıyı yakalayamıyoruz. Ölçeğini yakalamış milyar dolar üstü finansal tablolara sahip firmalar için halka arzı öneriyoruz, start up firmalar için girişimciler için özel pazarımızda kurduğumuz girişim sermayesi fonları ile destekliyoruz."

Diğer yandan sermayeye açık, girişimcilere kapalı bir yapının kabul edilemeyeceğini de vurgulayan Karadağ, Borsa İstanbul Grubu olarak mutlaka KOBİ'ler için de doğru ürünler sunmaları gerektiğin söyledi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Karadağ, "Varlık Fonu'nun yönetiminde biz Borsa İstanbul Grubu olarak kanunen ayırabildiğimiz Girişim Sermayesi Fonu'nu çoktan ayırdık. Buradan oluşacak havuzla destekleyebileceğimiz girişimcileri seçebileceğimiz havuzla da en kısa sürede SPK onayına gönderiyoruz, girişimcilerimizi desteklemeye başlayacağız" dedi ve ekledi:

"Tabi ki start up firmalarına risk sermayesi firmalarına sadece fonlama yapmayacağız. Borsanın imkanlarıyla, altyapısıyla kurumsal anlamda, mevzuat anlamında doğru ölçekte fonla birlikte sunacağız. Hedefimiz yapabildiklerimizi büyütüp belli ölçeği yakaladıktan sonra dileyenler borsaya, halka açılmaya ve diğer sermaye piyasası ürünlerimizi kullanmaya hazır hale gelecekler."

Karadağ, ayrıca bankacılık ve finans kesiminin de finansman çeşitlendirmesi için sermaye piyasaları ve menkul kıymetleştirmeden aktif şekilde yararlanması gerektiğini söyledi.

Karadağ şöyle konuştu:

"Bankalarımıza menkul kıymet kullanımını şiddetle öneriyorum. Temel problemleri şu anda vade uyumsuzluğu. 30-35 günlük mevduat toplayarak 3-5 yıllık projeleri fonlamaya çalışıyorlar. Vade uyumsuzluğu kısa dönemli şoklarda banka yönetimlerini finansal açıdan çok ciddi sıkıntılara maruz bırakıyor. Kırılganlıklarımız artıyor."

Zirvede konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da, Türkiye'nin ABD ve İngiltere'den sonra kitle fonlamasını mevzuata alan üçüncü ülke olduğunu belirterek, Türkiye'de finansmana erişim konusunda alternatif finans kaynaklarının geliştiğini vurguladı.

Arslan, Halkbank'ın gelecek yıl yurt dışından borçlanma yapıp yapmayacağı sorusuna ise "Şartlar, koşullar uygun oldukça her türlü borçlanma enstrümanını kullanmaktayız" cevabını verdi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.624 Değişim: 1,05% Hacim : 59.544 Mio.TL Son veri saati : 15:32
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.624
Açılış: 9.431
32,5973 Değişim: 0,38%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8652 Değişim: 0,38%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.497,45 Değişim: 0,52%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.